Ana Maria Mitić bo na balkonu pela himno

View this post on Instagram

Takole pred spanjem ena ideja: jutri ob 18h (ko je iniciativa, da glasbeniki stopijo na balkon/igrajo pred odprtim oknom), bom tudi sama odprla okno, in ker danes ni bilo v moji soseski slišati nič, bom lepo zapela državno HIMNO. 🎵🎶💕 Ker ima krasno sporočilnost! 🤩 . . . Gremo vadit tekst! 🤓 “Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan! Da, koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan. Da rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak. Da rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed boooooo, ne vrag, le sosed bo mejak!” 😇 🥰 🥳 . . . . #ostanidoma #stayhome #staystrong #staysafe #quarantine #party #national #anthem #live #cute #challenge #lift #spirit #spiritualawakening #happy #gesture #myheartwillgoon #love #message #coronaslovenia #onenation #onehopewine #inthistogether #epidemic #resistance #mothersofinstagram #mamamaria #anamariamitic

A post shared by Ana Maria Mitic (@anamariamitic) on

V času koronavirusa in samoizolacije si številne znane in znani krajšajo čas z umetniškim udejstvovanjem, pa tudi s tem, da svoje talente posredujejo najbližjim sosedom. Za to se je med drugimi odločila igralka in komičarka Ana Maria Mitić, ki je na instagramu potarnala, da v njeni soseski do zdaj ni še nihče nastopal na balkonu. Sama se je odločila, da bo svojim sosedom zapela slovensko himno, saj ima po njenem mnenju krasno sporočilnost. Objavi je dodala besedilo in pozvala vse, da doma vadijo tekst, koliko sosedov se ji je pridružilo pri performansu, pa še nismo izvedeli.

Tjaša Železnik tokrat brez občinstva

Tudi igralka Mestnega gledališča ljubljanskega je prijela za inštrument in se podala na balkon. S svojim rožnatim ukulelejem je sodeč po ključnikih, ki jih je napisala pod objavo, zaigrala Fly Me to the Moon Franka Sinatre, vendar pa je dodala, da je bila brez poslušalcev in brez gledalcev, ter se pošalila, da le zakaj. Čeprav ne dvomimo, da bi imel tudi glasbeni nastop Tjaše Železnik v običajnih razmerah kar precejšnje občinstvo, pa pogled z balkona kaže, da je morda za odsotnost navdušencev kriva lokacija. Upamo, da bo igralka prihodnjič svoje podvige tudi posnela.

Zala in Gašper uživata doma

Zapovedana samoizolacija je za nekatere lahko mučna, zdi pa se, da se v njej še posebno dobro znajdeta pregovorno introvertirana Zala in Gašper. V teh dneh sta v svojih zgodbah na instagramu pripravila kar nekaj nasvetov za to, kako si doma ustvariti studio za jogo, kino, restavracijo ali toplice, nekaj časa pa je ostalo tudi za kontemplacijo življenja in naukov Cerkve. Tako sta glasbenika objavila fotografijo nekoliko zaskrbljenega Gašperja, pod katero sta napisala, da je ljubljanska Cerkev njuno glasbo označila za radikalno feministični projekt. Svetujemo jima, da to vzameta kot kompliment.

Še en DJ si je nadel masko

Različne maske so v svetu didžejev in elektronske glasbe pogoste. Svojega obraza na primer nikoli ne pokaže Deadmau5, s čeladami ves čas nastopata Daft Punk, zadnje čase pa vedno pogosteje videvamo masko Marshmella. Pri nas so didžeji bolj odkriti, a krizni časi zahtevajo zakrivanje tudi pri njih. Z zaščitno masko se je tako fotografiral naš najuspešnejši didžej, DJ Umek, ki je z njo moral svojim sledilcem in sledilkam povedati, da bo zaradi pandemije moral odpovedati kar nekaj svojih nastopov. Ob tem je dodal, da več časa doma pomeni tudi več časa za preživljanje v studiu. Nastopa na balkonu še ni napovedal.

Gašper Bergant pa v hribe

Medtem ko nekateri odkrivajo čare hišnega preživljanja časa, se je komik Gašper Bergant odpravil v hribe. Dopisnik v oddaji Kaj dogaja? Z Jonasom si je bil prisiljen vzeti nekaj dni dopusta in se očitno podobno kot Zala in Gašper v osami sprašuje o bistvu in smislu. Tako je vsaj videti na fotografiji, ki jo je objavil in spominja na Popotnika, sliko nemškega slikarja iz 19. stoletja Casparja Davida Friedricha. Ta se je med drugim znašla na naslovnicah knjig lorda Byrona in Friedricha Nietzscheja. Dopuščamo seveda možnost, da Bergantu po glavi v resnici hodijo nove šale in savinjski želodec.

Lorella s kužkom v kombineži

Zvezda jutranjega programa na TV Slovenija in modna poznavalka Lorella Flego je dokazala, da tudi doma pazi na to, kako je videti, ter da se njena oblačila prilagajajo duhu in stanju časa. Tokrat se je s svojim kužkom fotografirala v domačem okolju, v čipkasti kombineži z rokavi, ter tudi druge pozvala, naj ostanejo doma. Ob tem je še zapisala, da je življenje mešanica dobrih in slabih obdobij. Da moramo čim bolje izkoristiti dobre čase in ne izgubiti upanja v slabih. Glede na to, da se je v prejšnji objavi fotografirala z likalnikom, upamo, da ji bo za bivanje doma treba čim manjkrat likati.