V četrtek bo sprva pretežno jasno. Dopoldne se bo od zahoda začelo oblačiti in zvečer bodo predvsem v zgornjem Posočju že manjše padavine. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 8 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na petek se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Sprva bo meja sneženja med 400 in 700 metrov, nato višje. Ob morju se bo prehodno okrepil jugo. V petek bo pretežno oblačno. Padavine bodo oslabele in ponekod prehodno ponehale ter se v noči na soboto predvsem na jugu prehodno spet nekoliko okrepile. V soboto dopoldne bodo povsod ponehale, popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo.

Vremenska slika: Od jugozahoda sega nad Alpe, srednjo Evropo in severozahodni Balkan šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severozahoda postopno bolj suh in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo sprva pretežno jasno, že pa dopoldne se bo v krajih zahodno od nas pooblačilo in zvečer bodo v hribovitih krajih severovzhodne Italije manjše padavine. Tudi drugod bo popoldne oblačnost naraščala. Zapihal bo jugozahodni veter.