»Nick je bil danes precej boljši kot večer poprej. Ne pravim vam, da bo vsak večer dosegel dve točki, bolj verjetno nekaj vmes. A to je to, kar od njega pričakujemo,« je po tekmi dejal trener najboljše ekipe prvenstva NHL, Bruce Cassidy, Boston pa je po dveh zaporednih porazih le prišel do zmage. Še vseeno pa prepričljivo ostaja ne le najboljša ekipa vzhodne konference, temveč celotne lige.

Brad Marchand je za domačo ekipo dosegel zadetek za prednost v drugi tretjini, Ritchie je zadel 87 sekund pozneje za 3:1. Nato je Denis Gurijanov zmanjšal zaostanek gostov na 2:3, preden je Ritchie z izjemno podajo pripravil gol Davidu Pastrnaku. Vratar Jaroslav Halak je zaustavil 31 strelov, zadnji gol za Boston pa je dodal Charlie Coyle.

Kosmatinci so z današnjo zmago dosegli 92. točko to sezono in obenem prvi par točk, odkar sta se v prestopnem roku ekipi pridružila Ritchie in Ondrej Kaše. Za zvezde, ki so pred tem dobile dve tekmi zaporedoma, skupno pa zadnjih sedem od devetih tekem, je vratar Ben Bishop zbral 24 obramb.

»Ni razloga, da se ne bi mogli enakovredno meriti z njimi. Danes smo to občutili,« je dejal napadalec Dallasa Joe Pavelski, ki se je v drugi tretjini stepel z Davidom Krejcijem.

Američan Bobby Ryan pa je na svoji komaj drugi tekmi po trimesečnem premoru zaradi zdravljenja odvisnosti od alkohola dosegel hat-trick in svojo ekipo Ottawa Senators popeljal do zmage s 5:2 nad Vancouver Canucks.

»Vse težje in težje je bilo nadzirati čustva. Nikoli ne bi pomislil na takšno vrnitev na ledene ploskve. Res je bil neverjeten večer,« je po zmagi dejal Ryan, ki je po zdravljenju odigral sploh prvo tekmo pred domačimi navijači. Ne le, da je Ryan dosegel tri zadetke, kar je bil njegov prvi hat-trick po več kot petih letih, senatorji so z zmago prekinili niz štirih zaporednih porazov.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo v domačem Staples Centru gostili New Jersey.