Popoldne bo nekaj oblačnosti tudi na zahodu. Zapihal bo severni do jugovzhodni veter. Proti večeru se bo oblačnost umikala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V sredo bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino 500 metrov. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega, na severu celine pa nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi čez zahodno in srednjo Evropo in se pomika proti vzhodu severno od Alp. Z vetrovi zahodnih smeri k nam priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo deloma jasno, več jasnine bo v krajih zahodno in severozahodno od nas. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek bo v krajih severno in vzhodno od nas pretežno oblačno, zjutraj bo lahko prehodno kje rahlo deževalo. Ob Jadranu bo sončno.