Da se spet povrnem k socialistični stranki. Nekateri desno usmerjeni politiki oziroma poslanci DZ nam v svojih nagovorih vehementno in z veliko mero cinizma nenehno razlagajo, češ, saj socializma ni več. Trenutno žal res ne, vendar se bo zagotovo enkrat v bližnji prihodnosti povrnil še v večji in močnejši obliki ter vlogi, ko se bomo ljudje dodobra nasitili in naveličali tega požrešnega in črpajočega kapitalizma, ki nima v svoji neizmerni pogoltnosti nobenih omejitev in nobene razumne meje. Nikoli, pa res nikoli jim ni dovolj. Hlastanje po bogastvu in izkoriščanje nima mej. Tako mimogrede, vsem priporočam branje odlične knjige avtorja patra Karla Gržana z naslovom »95 tez pribitih na vrata svetišča kapitalizma za osvoboditev od zajedavskega hrematizma«.

Na internetu sem zasledil zanimiv predlog spoštovanega Borisa Nemca iz Šempetra pri Novi Gorici, ki je že pred časom predlagal ustanovitev nove politične stranke z imenom Socialistična unija Slovenije – SUS. Pojmi socialist, socializacija in socializem so nam itak dobro poznani in spoštovani ter v slovarju tujk podrobno opisani. Tudi beseda unija je v slovarju tujk opredeljena kot enota, enakost, združba, združenje, Slovenija je pa itak naša domovina. Kaj si lahko zaželimo še lepšega? Kratica SUS je napisana v objemu našega očaka Triglava. Lahko bi dejal, da je izjemen logotip morebitne nove registrirane stranke. Vse je izdelano premišljeno, mojstrsko, dobesedno vrhunsko in v slogu slovenstva. V nadaljevanju je podrobno opisan tudi jedrnat program stranke, ki si ga je mogoče podrobno ogledati na spletu in nam podaja veličino vloženega truda in opravljenega dela.

Zavedam se, da bodo ob tem nasprotniki socializma, na katerega so se nekoč zaklinjali in se mu goreče klanjali s partijsko knjižico v žepu in rdečimi spodnjicami na riti, zganjali vik in krik, češ, kaj nam je spet potrebna nova stranka? In to celo socialistična! Za dobro politično stranko z odličnim programom in modrim vodenjem je še vedno dovolj prostora. Zelo pomembna je politična modrost.

Poleg širokega strokovnega znanja je vsekakor potrebna tudi karizma voditelja stranke, dosledno upoštevanje zdrave kmečke logike in pameti, upoštevanje nekaterih točk iz desetih božjih zapovedi ter v praksi izvajati misli, citate in izreke kitajskega filozofa Konfucija. Osebno se jih držim v polni meri že dolgo časa. Poznavanje vsega navedenega je garant za uspešno vodenje stranke in države.

Srečko Križanec, Štore