Hrvaški vojaki so med rednim varovanjem vojaškega poligona v noči na torek naleteli na skupino sedmih tujih državljanov, ki so bili nepooblaščeno na prostoru poligona. Med poskusom ugotavljanja identitete ustavljenih oseb je ena izmed njih poskusila pobegniti in skočila s stene z višine treh metrov. Pri tem si je poškodovala nogo, je danes sporočilo hrvaško obrambno ministrstvo.

Moški ni v smrtni nevarnosti

Hrvaški vojaki so poškodovanemu moškemu nudili prvo pomoč, nato pa so ga z rešilcem odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Karlovec. Preostalih šest oseb so predali policiji v Slunju, so po opravljeni preiskavi vojaške in civilne policije zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za obrambo.

Maročan je bil eden od številnih migrantov, ki na poti iz BiH proti Sloveniji prečkajo vojaški poligon, je danes poročal Radio Mrežnica na svoji spletni strani. Kot so dodali, je 27-letnik na zdravljenju v bolnišnici v Karlovcu zaradi poškodbe kolena ter zgornjega dela noge in ni v smrtni nevarnosti.

Medtem so iz karlovške bolnišnice sporočili, da so moškega, ki je prišel v spremstvu policije, operirali zaradi zlomljene noge in poškodovanega kolena ter ga zadržali na zdravljenju.

Vojaški poligon pri Slunju v bližini Karlovca je največji tovrstni vojaški objekt na Hrvaškem, ki ga je zgradila nekdanja jugoslovanska vojska sredi 60. let prejšnjega stoletja. Velikost poligona je 24.000 hektarjev.