V ligi NBA je čas za spektakel, ki ga košarkarski navdušenci po vsem svetu vsako leto nestrpno pričakujejo. Spektakel, ki je sicer v zadnjih letih izgubil sijaj. V preteklosti so namreč zvezdniki v ligi NBA imeli precej več ponosa in tekmovalnosti, zato je bila tekma vseh zvezd poleg šova in spektakularnih zabijanj tudi tekma, ki je nihče od njih ni želel izgubiti. V zadnjih letih, ko omenjeni zvezdniki med seboj več ne razvijajo rivalstev, temveč se raje med seboj družijo in skupaj trenirajo, je tekma vseh zvezd postala nekaj, kar ljubitelji košarke gledajo z vse večjim odporom. Igralci se namreč nasprotnikom v obrambi odmikajo, zato so rezultati izredno visoki, tudi zabijanja med igro pa so postala bolj nujno zlo kot sredstvo za dokazovanje iznajdljivosti in telesnih sposobnosti. Kakor koli, 69. tekma vseh zvezd, ki bo to pot v Chicagu, bo imela za slovenske ljubitelje košarke dodaten čar. Na njej bo namreč prvič nastopil Luka Dončić in bo postal drugi Slovenec po Goranu Dragiću, ki ga je doletela ta čast.

Srečanje z Michaelom Jordanom

Luka Dončić je bil izredno blizu nastopa na tekmi vseh zvezd že lani. Navijači so mu namreč namenili dovolj glasov, a so ga nato spregledali igralci in mediji ter tudi trenerji, ki so izbirali rezerve. Letos je bilo seveda drugače, saj 20-letni Ljubljančan v dresu Dallasa prikazuje neverjetne predstave, ruši rekorde in navdušuje ljubitelje košarke po vsej zemeljski obli. Nekaj skrbi jim je v zadnjem obdobju povzročil s poškodbo gležnja, zaradi katere je izpustil sedem tekem moštva iz Teksasa, a jo je še pravočasno saniral, odigral tekmo proti Sacramentu in bil na parketu dvorane United Center v Chicagu tudi danes ponoči, ko je na tekmi novincev in igralcev, ki so v ligi drugo leto, nastopil v dresu moštva, za katero so igrali košarkarji, rojeni zunaj ZDA.

Prav tako kot glavnega dogodka se Dončić obiska Chicaga veseli zaradi dejstva, da bo v živo spoznal najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana. Prav z znamko Jordan je Ljubljančan pred kratkim podpisal donosno sponzorsko pogodbo, ki mu je za pet let sodelovanja navrgla 100 milijonov dolarjev. »Nekajkrat sva že govorila po telefonu, a v živo ga še nisem spoznal. Tega se posebej veselim. To bo nekaj posebnega,« je v svojem redkobesednem slogu sedmi sili razlagal Luka Dončić. Ko je beseda nanesla na tekmo vseh zvezd, se je le nekoliko razgovoril. »Če pričakujete, da bom na tekmi zabijal, se motite. Bolj se veselim asistenc, ki jih bom lahko podelil izjemnim soigralcem. Verjamem, da se bo vmes našla tudi kakšna mojemu idolu LeBronu Jamesu.« Nekdanji član Reala Madrid je nato še zrelo dodal: »Užival bom v prav vsakem trenutku. Morda bo to edinstvena življenjska izkušnja. Nikoli namreč ne veš, kaj te čaka v prihodnosti.«

V spomin Kobeju Bryantu

Tokratna tekma vseh zvezd bo sicer minila v znamenju prezgodaj in tragično preminulega Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne. Vsaka od prvih treh četrtin se bo začela z rezultatom 0:0 in bo trajala 12 minut. V zadnji bodo točke vsake ekipe sešteli in tisti, ki jih bo imela več, prišteli 24 točk, torej številko, ki jo je pri LA Lakers nosil Bryant. Uro bodo izklopili, ekipa, ki bo prva prišla do zgoraj izračunanega števila, pa bo zmagala. Čeprav so številni nekdanji igralci izrazili neodobravanje zaradi spremenjenih pravil tekme vseh zvezd, pa so v vodstvu lige prepričani, da bodo na takšen način dvignili atraktivnost in zanimanje za dogodek.

Prav tako kot tekma vseh zvezd bo zanimivo dogajanje v noči na nedeljo, ko se bodo igralci pomerili na različnih tekmovanjih. V spretnostnem poligonu bodo med seboj tekmovali Bam Adebayo (Miami), Patrick Beverley (LA Clippers), Spencer Dinwiddie (Brooklyn), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City), Khris Middleton (Milwaukee), Domantas Sabonis (Indiana), Pascal Siakam (Toronto) in Jayson Tatun (Boston), v tekmovanju v metu trojk Davis Bertans (Washington), Devonte' Graham (Charlotte), Joe Harris (Brooklyn), Buddy Hield (Sacramento), Zach LaVine (Chicago), Devin Booker (Phoenix), Duncan Robinson (Miami) in Trae Young (Atlanta) ter v tekmovanju v zabijanju Derrick Jones Jr (Miami), Dwight Howard (LA Lakers), Aaron Gordon (Orlando) in Pat Connaughton (Milwaukee).