Tridesetletni Bedene je v drugem največjem nizozemskem mestu dosegel dve odmevni zmagi. Trenutno 52. igralec na lestvici ATP je najprej v uvodnem krogu premagal Francoza Benoita Paireja, sicer 19. igralca na lestvici ATP, s 6:2 in 6:4, v drugem pa je izločil še šestega igralca na svetu in drugega nosilca tukajšnjega turnirja, Grka Stefanosa Tsitsipasa, s 7:5 in 6:4.

V današnjem četrtfinalnem obračunu proti enajst let mlajšemu tekmecu iz Kanade se mu ni izšlo. V prvem nizu je Bedene »usodno napako« naredil v deseti igri, ko je pri zaostanku s 4:5 izgubil svoj servis. Auger-Aliassime je po 47 minutah prvi niz dobil s 6:4, Kanadčan pa je nato še bolje odprl drugi niz.

Že v drugi igri je odvzel začetni udarec slovenskemu tekmecu na nasprotni strani mreže in povedel s 3:0. A Bedene ni vrgel puške v koruzo, v peti igri je tudi on odvzel servis tekmecu in znižal na 2:3, naslednjo igro pa gladko dobil in izenačil na 3:3.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v podaljšani igri. V njej je sprva bolje kazalo Bedenetu, ki je povedel s 4:2, po hudem boju in številnih izmenjavah udarcev – pri šesti točki sta tekmeca to storila kar 29-krat – pa je bilo več preudarnosti in kanček sreče na strani temnopoltega kanadskega igralca, ki je drugi niz dobil po 66 minutah.

Trenutno 21. igralec na svetu iz Kanade se bo v sobotnem polfinalu pomeril s Špancem Pablom Carreno-Busto, ki je bil v današnjem prvem četrtfinalnem obračunu po hudem boju boljši od Italijana Jannika Sinnerja s 7:5, 3:6 in 7:6 (6).

Bedene je v znanem nizozemskem pristaniškem mestu po dveh velikih skalpih zapustil lep umetniški vtis, tudi tokrat pa ostal brez turnirske zmage na turnirjih serije ATP. Doslej se je že štirikrat prebil v veliki finale: v Chennaiju 2013 je bil od njega boljši Švicar Stan Wawrinka, v Budimpešti 2017 Francoz Lucas Pouille, v Buenos Airesu 2018 Avstrijec Dominic Thiem, lani v Metzu pa še Francoz Jo-Wilfried Tsonga.