Ilki Štuhec se je v Garmisch-Partenkirchnu vrnil nasmeh na obraz. Potem ko je bila četrta na treningu smuka, se je na tekmi zavihtela na šesto mesto, s čimer je dosegla najboljšo uvrstitev letošnje zime. S tem je izboljšala sedmo mesto iz Altenmarkt-Zauchenseeja, kjer se je pred preizkušnjo v Garmisch-Partenkirchnu edinkrat v sezoni prebila med najboljšo petnajsterico.

»Zadovoljna sem. Nemara sem bila na nekaterih delih proge malenkost zadržana, a celotno vožnjo ocenjujem kot korektno. Nisem želela ponoviti neumne napake iz Sočija. Tokratni dosežek je največja potrditev, da sem skupaj z ekipo na pravi poti. Skorajda celotno progo sem smučala tako, kot znam,« je komentirala Ilka Štuhec. Presenetljive smukaške zmage se je razveselila Nemka Viktoria Rebensburg, ki tako kot Štuhčeva tekmuje na smučeh znamke Stöckli, kar dokazuje, da imajo švicarski proizvajalci izvrstno opremo. Rebensburgova je s prvim mestom dosegla drugo zaporedno domačo zmago v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je bil pred dobrim tednom dni na najvišji stopnički njen rojak Thomas Dressen.

Ilka Štuhec je imela dan pozneje na zahtevni tehnični postavitvi superveleslalomske tekme več težav kot v smuku. Na koncu je osvojila dvajseto mesto in takole ocenila dogajanje na progi: »Po prihodu v cilj sem takoj vedela, kaj je šlo narobe. Linija vožnje je bila dobra, a sem bila preveč zadržana. Sploh nisem pošteno smučala, temveč le držala idealno linijo. Superveleslalom je zame v tem trenutku večji izziv kot smuk,« je povedala Mariborčanka. Superveleslalom je dobila Švicarka Corinne Suter, medtem ko se je Italijanka Federica Brignone z uspešnima nastopoma v Nemčiji približala vodilni v svetovnem pokalu Mikaeli Shiffrin na 145 točk zaostanka. Američanka žaluje ob smrti očeta, zato je ob koncu tedna najverjetneje ne bo niti v Kranjsko Goro, kjer bodo izvedli Zlato lisico. Ilka Štuhec na podkorenski strmini ne bo tekmovala.

V Chamonixu je v moški konkurenci svetovnega pokala najboljši slovenski dosežek konca tedna uspel Žanu Kranjcu, ki je bil peti na zadnji tekmi paralelnega veleslaloma. Kranjec je bil na pragu napredovanja v polfinale, a je izpadel kljub identičnemu času z Alexandrom Schmidom. Nemec je bil boljši zaradi uspešnejših časov, ki si jih je priigral pred dvobojem s Kranjcem. »Prvič mi je uspelo tudi na paralelni tekmi. Z uvrstitvijo sem zadovoljen, prav tako tudi s smučanjem in pristopom na progi. Bilo je zelo naporno, med posameznimi vožnjami ni bilo pravega časa za oddih,« je povedal Žan Kranjec.

Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin je izpadel v šestnajstini finala, na sobotnem slalomu pa je v primerjavi s prejšnjimi tekmami prikazal spodbudnejšo predstavo, a z osemnajstim mestom ni mogel biti v celoti zadovoljen. »Storil sem preveč napak, kar je odločalo pri uvrstitvi med petnajsterico. Pred odhodom na Japonsko moram spočiti glavo in dvigniti raven smučanja,« je dejal Štefan Hadalin. Na domačem smučišču je prvič v karieri slavil Clement Noel. Na zmagovalni oder sta se prvič v karieri zavihtela Norvežan Timon Haugen in Avstrijec Adrian Pertl.