Kot so sporočili iz koncerna BASF, je približno devet odstotkov svetovne avtomobilske proizvodnje v modrih odtenkih, sedem odstotkov pa v rdečih. Najbolj barvita so majhna vozila.

Razlike v priljubljenosti barv so tudi med svetovnimi regijami. Na cestah regije Evropa, Bližnji vzhod in Afrika s 77-odstotnim deležem še vedno prevladujejo akromatične barve, čeprav se je delež trenutno še najbolj priljubljene bele barve nekoliko zmanjšal. Priljubljenost raste tudi segmentu kromatičnih barv, saj je bil na evropskih cestah v te odtenke odet skoraj vsak četrti avto. V tem segmentu prednjači modra.

Tudi na severnoameriških cestah prevladujejo akromatične barve. Bela, črna, srebrna in siva pokrivajo 77 odstotkov proizvodnje. A v primerjavi z globalnim trendom je barvna porazdelitev bolj uravnotežena, saj sicer najbolj priljubljena bela tu pokriva 29 odstotkov celotne barvne porazdelitve.

V azijsko-pacifiški regiji prevladujejo vozila akromatičnih barv in ohranjajo nespremenjen 77-odstotni delež. Prav tako ostaja vsako drugo vozilo bele barve s prevladujočim 49-odstotnim deležem, kar je največ med vsemi regijami. Bela ostaja najbolj priljubljena tudi med južnoameriškimi kupci vozil in obsega 39-odstotni tržni delež.