Ja Morant je k zmagi gostov prispeval 21 točk, Jaren Jackson ml. in Tyus Jones pa vsak po 19.

Prvi strelec Dallasa je bil spet Latvijec Kristaps Porzingis, ki je v odsotnosti Dončića še tretjič zaporedoma presegel mejo 30 točk; dosegel je 32 točk in 12 skokov.

V tretji četrtini, ko je Memphis izenačen izid na 71. točki prebil z nizom desetih zaporednih točk, je moral Porzingis za nekaj časa s terena, da so mu oskrbeli krvav nos, potem ko je pri skoku za odbito žogo dobil v obraz komolec.

Naslednja tekma Dallas čaka v petek, ko bo gostoval v Washingtonu. Za zdaj ni znano, ali bo Dončić nared za tekmo, potem ko si je izbranec za tekmo zvezd All-Star minuli četrtek na treningu spet zvil gleženj.

Goran Dragić pa je z Miamijem tokrat gostoval v Kaliforniji pri drugi najboljši ekipi zahodne konference Los Angeles Clippers, ki je zmagala s 128:111.

Avtobus s košarkarji Miamija je pred Staples Center zapeljal ravno takrat, ko se je izvedelo, da se bo vročici iz Memphisa pridružil veteran Andre Iguodala. Tako da ni vsak igralec, ki je stopil z avtobusa, vedel, ali bo po koncu tekme še vedno član Miamija ali ne. V garderobi sta tako ostala Dion Waiters in James Johnson, ki bosta bržkone zapustila ekipo s Floride.

A če je bila ekipa Miamija pod stresom, se to na parketu ni poznalo. Vse do konca tretje četrtine je bila tekma izenačena, preden so Clippers, ki so tako dobili devet od svojih zadnjih 11 tekem, prevzeli pobudo. Ob tem so dosegli tudi klubski rekord 24 trojk.

Paul George in Landry Shamet sta vsak k zmagi prispevala po 23 točk in bila le dva izmed osmerice domačih košarkarjev, ki so na tekmi dosegli vsaj deset točk.

Dragić je za goste s klopi dosegel 13 točk, štiri skoke in pet podaj. Prvi strelec Miamija je bil Derrick Jones ml. s 25 točkami in devetimi skoki, Bam Adebayo je dodal 22 točk in 11 skokov.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v petek, ko bodo v nizu petih zaporednih gostovanj obiskali Sacramento.