Dvajseti krog hrvaškega nogometnega prvenstva se je brez dvoma zapisal v zgodovino nogometa pri naših južnih sosedih. Prvič so namreč na vseh petih tekmah (prej se je to dogajalo samo na evropskih tekmah Dinama v Zagrebu) uporabili videotehnologijo VAR za pomoč sodnikom, ta pa je zelo močno zaznamovala predvsem tekmo Varaždina in Hajduka iz Splita.

Splitčani so se na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Varaždinu predstavili pod vodstvom novega/starega trenerja Igorja Tudorja. Ta je pred zimskim tekmovalnim premorom zamenjal Damirja Burića in v leto 2020 zakorakal s prvenstveno zmago, prvo v gosteh po 28. juliju lani proti istemu nasprotniku. Toda vprašanje, kako bi se končalo brez pomoči videotehnologije VAR, ki jo je glavni sodnik na tekmi uporabil kar štirikrat.

Prvič že v 14. minuti tekme zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru, toda Splitčani enajstmetrovke nato niso izkoristili. Petnajst minut kasneje je glavni sodnik s pomočjo VAR razveljavil zadetek gostov, ki so nato v 43. minuti prek Jradija povedli. Sledila sta še dva pregleda s pomočjo tehnologije VAR za Hajduk zaradi igranja z roko, oba pa je sodnik označil kot nedovoljeno početje in gostom dosodil dve enajstmetrovki. Caktaš (72. minuta) in Edouk (93.) sta ju izkoristila in potrdila prvo gostujočo zmago Hajduka po več kot šestih mesecih.