Kaznivo dejanje goljufije, ki se nanaša na prodajo barke na Hrvaškem, so kriminalisti Policijske uprave (PU) Koper preiskovali od konca lanskega leta. Ugotovili so, da sta kaznivega dejanja osumljena 33-letni in 74-letni državljan Slovenije, doma z območja slovenske Obale.

Osumljena naj bi 58-letnega državljana Južne Afrike v zmoto spravila s tem, da sta mu zagotovila, da je edini lastnik barke 74-letni Slovenec, čeprav sta oba vedela, da sta solastnika barke še njegova žena in sin. Južnoafričan je po ugotovitvah policistov 74-letnemu osumljencu plačal 156.500 evrov kupnine za barko, 33-letnemu osumljencu pa 11.500 evrov za posredovanje pri prodaji.

Sin osumljenega se s prodajo barke ni strinjal, prav tako ni dobil poplačanega svojega deleža od prodaje barke. Na sodišču v Reki na Hrvaškem je dosegel izdajo začasne odredbe, da se do razjasnitve okoliščin prodaje barka ne sme uporabljati in premikati.

Koprski kriminalisti so zoper oba osumljena na koprsko tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije, za kar je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let, so danes sporočili s PU Koper.

Ob tem policisti svetujejo vsem, naj se pred nakupom premičnin in nepremičnin, še posebej ko gre za večje vsote denarja, dobro prepričajo in preverijo dejansko lastništvo iz dostopnih uradnih evidenc.