Olahova je bila ves čas prepričana, da je pred petimi leti neupravičeno izgubila svoje stanovanje v Luciji. Piransko okrajno sodišče je takrat namreč njeno trisobno stanovanje zaradi 4500 evrov dolga prodalo na dražbi. Stanovanje je bilo prodano za 80.000 evrov, čeprav naj bi bilo vredno nekaj več kot 100.000 evrov.

Primorka se je maja 2016 s hčerjo in vnukoma zaprla v stanovanje in grozila z eksplozijo, leta 2018 pa je ob premestitvi sodnice Tine Benčič na koprsko sodišče začela proteste pred poslopjem sodišča. Prav Benčičevo je namreč krivila za deložacijo, saj bi po mnenju Olahove lahko prodala garažni boks, ki je bil ocenjen na dobrih 16.000 evrov, pa je namesto tega prodala stanovanje in garažo.

Sodnica Benčičeva se je znašla pod lupo javnosti po razkritju, da je na zemljišču sklada kmetijskih zemljišč brez soglasij zgradila hišo. Disciplinsko sodišče vrhovnega sodišča pa ji je zaradi kršitve zakona o sodniški službi izreklo sankcijo premestitve na drugo okrajno sodišče na območju Okrožnega sodišča v Kopru za eno leto.

Olahova trenutno živi v kletnem stanovanju, kot je povedala za Primorske novice, pa jo bolj kot zase skrbi za hčerko in vnuka, ki jim bo tudi namenila denar od odškodnine, da jim ne bo treba več živeti v najetem enosobnem stanovanju.

S tokratno razsodbo je dobila eno bitko, vojne pa še ne, je dodala in napovedala, da bo odslej vsak dan protestirala pred koprskim sodiščem. Na sodišče namerava vložiti tudi tožbe zaradi prestanega trpljenja ter odvzema nepremičnega in premičnega premoženja.