Policisti so danes ponoči okoli 1.24 na interventno telefonsko številko 113 prejeli nenavaden klic. Poklical jih je 51-letni moški z območja policijske postaje Rače in jim pojasnil, da se je z mopedom peljal domov, ko je prispel v Gabernik pa je zavil v gozd, kjer se je ujel v lovsko past. Povedal je še, da je privezan k drevesu in ne more nikamor, ni pa znal povedati, kje se nahaja.

Policisti so nenavadno obvestilo vzeli nadvse resno. Tudi zaradi nizkih temperatur, ki bi bile za v pasti ujetega moškega lahko tudi usodne. V iskalno akcijo so zato vključili tudi policijske pse z vodniki. Slednji so moškega 70 minut po prejetem klicu našli v Ogljenšaku, so pa na terenu opazili nekatera odstopanja od njegove zgodbe.

Moški se je po poti res peljal z mopedom, ki sicer ni bil registriran, a je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal na desno z vozišča, padel in obležal z lahkimi telesnimi poškodbami. Policisti na kraju nikjer niso našli lovske pasti, moški pa tudi ni bil privezan ob drevo. Nenavadna odstopanja med njegovim klicem in stanjem na terenu bi znal pojasniti izid testa alkoholiziranosti. Imel je kar 1,2 miligrama na liter izdihanega zraka.

Policisti so ga »odvezali«, reševalci pa so ga z rešilnim vozilom pripeljali v UKC Maribor. Policija je zoper moškega podala obdolžilni predlog. Moški ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja niti varnostne čelade. Čeprav ga zna zaradi ugotovljenih kršitev čakati globa, je policistom lahko vseeno hvaležen. Če klica ne bi opravil in bi obležal, bi bile nizke temperature zanj lahko tudi usodne.