Policisti na severovzhodu Slovenije zadnje dni pospešeno iščejo roparja, ki je v torek nasilno oropal 86-letno domačinko iz Beznovcev. Pozivajo vse, ki bi prepoznali neznanca s fotorobota, da jih kontaktirajo. Lokalni časopis Vestnik medtem poroča, da je nesrečna 86-letnica dan po ropu doživela infarkt, danes pa tragično preminula.

Zvezal upokojenko in vzel 200 evrov

»Neznani storilec je prišel v hišo in starejšo žensko zvezal ter si protipravno prilastil denar. S kraja je pobegnil s temnejšim vozilom. Policisti o neznanem storilcu zbiramo obvestila. Prilagamo sliko fotorobota in pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o kaznivem dejanju, da pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno telefonsko številko 080 1200,« je prejšnji teden medijem sporočila tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave Suzana Rauš. V sporočilu je zapisala še, da je ropar je svojo žrtev tudi poškodoval.

Predstavnica policije nam je danes popoldne pojasnila, da preiskava še poteka, nasilni rop pa je imel vmes očitno hude, čeprav posredne posledice za 86-letno žrtev nasilneža. Po poročanju murskosoboškega časnika Vestnik naj bi 86-letnica namreč danes umrla v murskosoboški splošni bolnišnici. Po torkovem ropu, v katerem naj bi ropar ukradel borih 200 evrov in še nekaj drobiža, naj bi 86-letnica v sredo zjutraj doživela infarkt, konec tedna pa je v bolnišnici izgubila življenje. Vestnik, ki se sklicuje na žrtvine svojce, navaja, da se je 86-letnici uspelo izviti iz spalne srajce, s katero jo je ropar zvezal, nato pa je še bosa stekla na pomoč do sosedov, ki so poklicali policijo. Žrtev na dan ropa še ni kazala nobenih znakov morebitnih zdravstvenih zapletov, v sredo zjutraj pa naj bi doživela infarkt. Od tedaj je bila v bolnišnici, vmes naj bi zbolela še za pljučnico, vse skupaj pa je na koncu privedlo do njene smrti.

Intenzivna preiskava

Na murskosoboški policijski upravi danes o smrti 86-letnice niso bili obveščeni, kar niti ne čudi, saj bolnišnice policijo o smrtih obveščajo le tedaj, ko gre za neposredno povezavo s kaznivim dejanjem oziroma s poškodbami, ki jih je žrtev utrpela že ob kaznivem dejanju ali nesreči.

Po besedah Suzane Rauš policija sicer rop intenzivno preiskuje, še vedno pa vse občane prosi za informacije o ropu. Po poročanju Vestnika naj bi policija sicer že izvedla hišno preiskavo na območju Goričkega.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena zaporna kazen od enega do deset let zapora, za posamezne kvalificirane oblike ropa (več storilcev, večja vrednost...) pa celo do petnajst let zapora.