V Turističnem združenju Portorož si podobno kot lani za letošnje silvestrovo ponovno obetajo polno zasedene hotele. Pri tem pričakujejo med 25 in 30 odstotkov domačih gostov, med tujimi pa največ Italijanov in Avstrijcev, so navedli za STA.

V hotelih družbe Hoteli Bernardin v času praznikov pričakujejo polno zasedene hotele, v katerih bo skupaj silvestrovalo okoli 1000 gostov. Prevladujejo gostje iz Avstrije in Italije. Zasedenost hotelov je sicer primerljiva z lanskim letom, pri čemer je izločen hotel Histrion, ki je v tem obdobju zaprt zaradi prenove. V sklopu silvestrovanj v Grand hotelu Bernardin, hotelu Salinera v Strunjanu in izolskem resortu San Simon bodo gostje v novo leto vstopili ob zvokih žive glasbe.

Tudi v ostalih izolskih hotelih po navedbah tamkajšnjega turističnega združenja pričakujejo dobro zasedenost. Tako bodo v hotelu Cliff na Belvederju glede na trenutne rezervacije 100-odstotno zasedeni, kar je enako kot lani, čez novo leto pa bo pri njih bivalo največ gostov iz Slovenije, ki jim bodo sledili gostje iz Nemčije, Avstrije in Italije. Polno zasedene bodo tudi Ville Belvedere, kjer bo prav tako največ gostov iz Slovenije, na drugem mestu pa so Italijani pred Nemci in Avstrijci.

Tudi v hotelu Delfin bodo, kot običajno, imeli čez novo leto zasedene vse zmogljivosti. Pri tem gre večinoma za stalne goste iz Slovenije. Okoli 100 večerij bodo pripravili tudi na račun zunanjih gostov, skupaj s hotelskimi gosti pa bodo tako pripravili okoli 530 večerij.

Tudi hotelski obrati v Mestni občini Koper bodo dobro zasedeni. Pri nekaterih se obeta 100-odstotna zasedenost, v povprečju pa se številke gibljejo med 80 in 90 odstotki, so za STA pojasnili v Turistični organizaciji Koper. Pri tem pričakujejo največ domačih in italijanskih gostov.

Obiskovalci istrskih mest se bodo lahko udeležili tudi kakšnega od številnih silvestrovanj na prostem. Največ ljudi je pričakovati v Kopru, kjer bodo v Taverni v novo leto vstopili ob zvokih skupine Rock Partyzani. V Piranu bodo silvestrovali na osrednjem Tartinijevem trgu, nastopili pa bodo Samuel Lucas & The Groove Station, DJ Adriano Roy ter Iztok Gustinčič. Silvestrovanje na izolski Lonki bodo popestrili Ne me jugat in Bakan Gang. Na novega leta dan pa bodo v Portorožu sledili še tradicionalni novoletni skoki v morje.