V Alta Badii v italijanskih Dolomitih so kljub slabemu vremenu izpeljali veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev. Edini slovenski predstavnik na skrajšani Gran Risi Žan Kranjec na zmehčani podlagi ni idealno opravil prve vožnje. Njegov zaostanek 31 stotink sekunde pa ni bil velik in mu je prinesel obetavno uvrstitev v prvo deseterico. V drugi vožnji je bil v zgornjem delu odlično na progi, imel slabe pol sekunde prednosti pred takrat vodilnim Cyprienom Sarrazinom, a nato v cilju z osmimi stotinkami zaostanka prišel na drugo mesto, kar pa je bilo na koncu vendarle dovolj za 3. mesto. V finalu je na stopničke napredoval s 7. mesta.

Zmagal je Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil šesti po prvi vožnji. Za senzacijo dneva pa je poskrbel Francoz Cyprien Sarrazin, ki je kot 22. po prvi vožnji poskrbel za najhitrejši čas druge vožnje in drugo mesto. Razlike so bile majhne. Zaostanek Sarrazina je znašal 31 stotink sekunde za zmagovalcem, Kranjec pa je za prvim mestom zaostal 39 stotink sekunde.

Skrajšana proga

Na startnem seznamu je bil tudi Štefan Hadalin. Ker pa bi s startno številko 56 nastopil proti koncu, so se odločili, da vseeno ne bo šel na progo, ki je vedno bolj načeta. Terenske ekipe organizatorjev so opravile gromozansko delo in ponoči s proge odstranile novozapadli sneg. So se pa vseeno organizatorji odločili za krajšo progo. Tekmovalci so tako ostali brez zgornje strmine slovite Gran Rise, na kateri je Kranjec pred dvema letoma s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. Po prvi petindvajseterici je bil v vodstvu Norvežan Leif Kristian Nestvold-Haugen (58,69), drugi čas je držal Švicar Marco Odermatt (+0,07), tretji čas pa je dosegel Francoz Alexis Pinturault (+0,20).

Po dveh letih je Kranjec v Alta Badii znova skočil na tretje mesto. V Söldnu je bil prav tako tretji, veleslalom v Beaver Creeku je končal tik pod stopničkami na četrtem mestu. S še drugimi stopničkami v sezoni pa je v posebnem veleslalomskem seštevku s 170 točkami skočil na drugo mesto. Pred njim je zgolj Kristoffersen, ki je na treh veleslalomih zbral 23 točk več od Slovenca. V ponedeljek bo v Alta Badii še paralelni veleslalom pod žarometi, z dvema Slovencema Kranjcem in Štefanom Hadalinom.