Najprej so se seveda posvetili njenemu možu Jakovu Kitaroviću, ki je predsednico ves čas držal za roko. Zapisali so, da sta se Kolinda in Jakov za roke držala kot najstnika, Jakov pa naj njene roke ne bi spustil niti, ko se je objemala z drugimi. Najslavnejša fotografija z dogodka je tista, na kateri se Grabar-Kitarovićeva objema s svojim očetom, medtem ko z drugo roko še vedno drži moža.

Rok nista spustila niti med pozdravljanjem občinstva, zaradi česar sta ju na neki točki tudi skupaj dvignila v zrak; hrvaški mediji so zapisali, da je predsedniški par poziral, kot da je na boksarskem dvoboju. Jakov naj bi prejel največji aplavz v dvorani, Kolinda pa si je za shod izbrala suknjič, na katerem je imela na rokavu z rdečo nitjo izvezeno sporočilo v glagolici in ki ga je nosila tudi ob srečanju s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem pred dvema letoma.

Na srečanju je bil poleg Kolindinega moža in očeta tudi njen mlajši brat Branko, tako da je bila to ena redkih priložnosti, ko se je Kolindina družina pojavila v javnosti. Kljub zasebnosti je v zadnjem času postala njihova družinska zgodba znana vsej Hrvaški, še posebno potem, ko je predsednica razkrila, da je moral njen oče, mesar, v Jugoslaviji plačevati toliko davkov, da si niso mogli kupiti novega stanovanja.