Predlagana uskladitev pokojnin za 6,5 evra nominalno je spet pravo norčevanje iz upokojencev; predlagam, da se za toliko uskladijo plače poslancev, potem pa 10 let nič več.

Žal se iz upokojencev ne norčuje le državni zbor, temveč tudi upokojenci sami. Ko je bil nedavno predlagan shod upokojencev pred državnim zborom, sem tam pričakoval vsaj 30.000 upokojencev od 600.000, prišlo pa jih je, reci in piši, le 35. Iz tega sklepam, da upokojenci sploh niso zainteresirani za višje pokojnine; če pa pogledamo še polne parkirne prostore pred trgovinami že ob 10. uri, kar v socializmu ni bil slučaj, sklepam, da je denarja več kot dovolj.

Seveda s takšnim odnosom do pokojnin ne bomo spremenili ničesar, v nasprotju z denimo Francozi, ki niso šleve in so sposobni štrajkati mesece, da dosežejo svoj cilj.

Seveda takšno bogaboječnost naših upokojencev izdatno izkoriščajo vse vlade in stranke po vrsti ter veselo namenjajo upokojenski denar za zgrešene investicije. Že denimo avtocestni odsek Velenje–Šentrupert bo za 300 milijonov dražji od trase Velenje–Arja vas zaradi nepotrebnih številnih predorov, viaduktov, nasipov, odkupov in ne nazadnje posedanja ceste, ki bo delno prečila pridobivalni prostor Premogovnika Velenje. Koliko pokojnin bi lahko izplačali s tem denarjem, si izračunajte sami.

Matjaž Cerovac, Šmartno ob Paki