Supernova bo kupila centre Qlandia v Kamniku, Kranju, Krškem, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju ter nakupovalne parke v Metliki, Ravnah na Koroškem in v Slovenskih Konjicah. Varuh konkurence ji je zeleno luč za prevzem prižgal konec novembra, je razvidno s spletne strani agencije za varstvo konkurence.

Supernova bo financiranje izvedla iz lastnih sredstev in ob sodelovanju z več mednarodnimi in lokalnimi bankami. "Predmetni portfelj odlično zaokrožuje obstoječi portfelj, z njim lahko odslej celovito oskrbujemo vse slovensko prebivalstvo," je ob tem dejal poslovodja Supernove Markus Pinggera.

"Zelo smo veseli tega nadaljnjega mejnika in bomo začeli z vključitvijo centrov v mrežo Supernova, potem ko bomo v naslednjih dneh fizično prevzeli centre," je povedal Jakob Eichberger, vodja upravljanja centrov skupine M2, ki centre upravlja za Supernovo.

Vsi centri imajo podobno zasedenost najemnikov. V njih so med drugim trgovine Interspar, DM, Müller, Deichmann, Humanic, H&M, Hervis in McDonalds.

Kot so navedli v Supernovi, je skupina njihovih podjetij s to transakcijo prešla mejo letnih najemnin v višini 100 milijonov evrov in je s tem povišala delež slovenskih projektov nekaj nad 30 odstotkov celotnega obsega.

Skupina Supernova razpolaga z nepremičninskim premoženjem v vrednosti okoli 1,5 milijarde evrov. Njen portfelj oblikujejo objekti, ki so namenjeni enemu najemniku, kot je trgovine Obi, in objekte, ki so namenjeni več najemnikom, to so trgovski parki in centri.

Družba Centrice Real Estate je v lasti ameriškega sklada Lone Star. Ta je objekte, ki so predmet prodaje Supernovi, prevzel leta 2016 od avstrijske družbe Heta, slabe banke nekdanje Hypo Alpe Adria Bank.