Policisti OKC PU Nova Gorica so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 36-letni voznik ob 18.55 vozil iz Solkana proti naselju Plave. Ko je z neprilagojeno hitrostjo zapeljal v desni nepregledni ovinek, je izgubil nadzor nad vozilom ter ga je zaneslo v levo, čez sredinsko neprekinjeno ločilno črto. Ravno tedaj je iz nasprotne smeri pravilno po svojem desnem smernem vozišču pripeljal 33-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili in obstali na vozišču. Oba voznika sta vozili po nesreči zapustila sama, vozilo povzročitelja nesreče pa se je vnelo in zagorelo v celoti.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pogasili goreče osebno vozilo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb.

Oba voznika sta bila v prometni nesreči predvidoma huje telesno poškodovana in so ju reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nesreči so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Zaradi hude prometne nesreče je bil promet na tem odseku glavne ceste med 18.55 in 20.20 popolnoma zaprt za ves promet, zatem pa je potekal izmenično.