Kongresnik je doslej vztrajal pri nedolžnosti, čeprav je njegova soproga Margaret Hunter že junija priznala krivdo za sodelovanje v zaroti za zlorabo sredstev za kampanjo. Njej grozi med osem do 14 mesecev zapora. Podobno naj bi sedaj veljajo tudi za Hunterja.

Slednji je v ponedeljek lokalnim medijem v Kaliforniji povedal, da bo priznal krivdo, ker se hoče izogniti sojenju, ki bi lahko hudo vplivalo na njegove otroke. Odstopa s položaja zveznega kongresnika ob tem ni napovedal. Nekdanji častnik marincev je sicer dejal, da je bilo služenje v kongresu velik privilegij in misli, da je veliko storil za državo.

Kongresnik je bil s soprogo globoko v dolgovih vse od leta 2009. Dolgovala sta hipoteko in tudi za šolanje otrok. Hunter je bil znan tudi kot veliki ljubitelj žensk in pijače. Leta 2010 je npr. nekega lobista peljal na dvojni zmenek z ljubicama na plažo v Virginiji, račun za hotel in bar pa poslal svoji kampanji.

Duncan Hunter je kongresni sedež nasledil od svojega očeta Duncana Hunterja starejšega. V okrožju vojaškega San Diega so vse od leta 1980 vedno volili za republikanca, ki se piše Hunter.