Los Angeles tako ostaja zadnja ekipa na zahodu oziroma četrta najslabša v ligi. Naslednji obračun jo čaka v noči na četrtek doma proti vodilni ekipi lige Washington Capitals.

Gostitelji, ki prav tako sodijo med ekipe, ki se bodo stežka prebila v končnico, so se hitro vpisali na semafor. Po dobrih petih minutah igre je zadel Derek Grant. Na 2:0 je dobre štiri minute kasneje povišal Jakob Silfverberg.

Los Angeles Kings so v drugi tretjini dvakrat zadeli v polno, strelca sta bila Kurtis MacDermid in Nikolaj Prokorkin, tako da so imeli pred zadnjimi dvajsetimi minutami le gol zaostanka. V napeti končnici so domači končni izid postavili dobre pol minute pred koncem.

Na ostalih štirih prizoriščih velja omeniti pet zadetkov Buffala v prvi tretjini proti New Jerseyju ter končno zmago s 7:1. Osemintrideset obramb Jakea Allena in nedotaknjeno mrežo St. Louisa v dvoboju s Chicagom (4:0), zanesljivo zmago s 4:1 Las Vegas proti New York Rangers ter enak rezultat na tekmi med New York Islanders ter Detroitom.