Naslov prvaka je že pred to dirko na ovalu Ricardo Tormo osvojil Italijan Lorenzo Dalla Porta (Honda), ki je bil danes vpleten v množični padec, ter je s tremi krogi zaostanka kmalu po začetku končal na 21. mestu.

Tekmo so končali po vsega 15 krogih, pred tem so jo morali prekiniti zaradi nesreče. Do trčenja je prišlo že v drugem krogu, v nesrečo pa je bilo vpletenih kar pet dirkačev. Najbolj jo je skupil Italijan Dennis Foggia.

Obležal je na dirkališču, potem ko ga je zadel motocikel Španca Carlosa Tataya, ki je izgubil nadzor med padcem, motocikel pa je pokopal še tri tekmovalce. Po prvih informacijah organizatorjev je bil Foggia po nesreči pri zavesti. Dirka se je že začela z desetminutno zamudo, potem ko je Španec Aron Canet padel med krogom za ogrevanje.

Binder z zmago v Valencii obdržal skupno drugo mesto

Južnoafričan Brad Binder (KTM) je na veliki nagradi Valencie v motociklizmu osvojil prvo mesto v razredu moto2 in obdržal skupno drugo mesto v svetovnem prvenstvu. Na zadnji dirki sezone je bil drugi Švicar Thomas Lüthi (Kalex), ki je bil njegov največji tekmec v boju za drugo zmagovalno stopničko; zaostal je za 0,735 sekunde. Tretji je bil Španec Jorge Navarro (Kalex, +1,045). Naslov prvaka si je že v Sepangu 3. novembra zagotovil Španec Alex Marquez (Kalex).