Predvsem na Primorskem bo pihal veter spremenljive smeri. Temperature bodo od 6 do 13, ob morju do 15, v nekaterih alpskih dolinah malo nad 0 stopinj Celzija. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod od juga znova začelo deževati. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, ob morju okoli 9, v nekaterih alpskih dolinah malo pod 0, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem in v Beli Krajini od 11 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do 11. ure bo zaradi visoke plime morje poplavljalo nižje ležeče dele obale.

Obeti: V petek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji oblačno in deževno. Drugod bo spremenljivo oblačno in večinoma suho. Ob morju bo pihal zmeren, občasno okrepljen jugo, ponekod drugod jugovzhodni veter. V noči na soboto se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. V soboto bo oblačno z občasnim dežjem.

V visokogorju snežne razmere

Nevarnost snežnih plazov je v visokogorju Julijskih Alp nad nadmorsko višino okoli 2000 metrov znatna, tretje stopnje, pod 1600 metri pa majhna, prve stopnje. Prožijo se lahko srednji in manjši plazovi nesprijetega snega z dovolj strmih pobočij. Veliko je zametov, ki se lahko sprožijo pod manjšo obremenitvijo snežne odeje.

V torek in sredo je zlasti v visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank obilneje snežilo, ponekod je zapadlo tudi en meter novega snega. Nad 2000 metri je večinoma snežilo, nižje pa sprva tudi deževalo. Danes se je meja sneženja spustila pod 1300 metri, snežilo je tudi do nekaterih alpskih dolin. Drugje po naših gorah je bilo padavin manj, meja sneženja je bila večinoma nad 1800 metri. Sneg je mehak, južni do jugovzhodni veter ga je na izpostavljenih legah spihal v zamete, ki so večinoma na severozahodnih do severovzhodnih straneh grebenov in sedel. Nad nadmorsko višino okoli 2200 metrov je bila temperatura ves čas pod ničlo, zato je tam sneg večinoma suh, nižje pa se pojavljajo tudi plasti bolj južnega snega. Danes bo v Julijcih še snežilo, tudi drugje se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1200 metrov, vendar bodo padavine popoldne slabele. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, v severnih gorstvih bo veter prehodno obrnil na severno smer.

V četrtek bo sprva suho, predvsem v visokogorju se bo tudi razjasnilo. Popoldne se bo pooblačilo, znova bo začelo rahlo snežiti. Na 1500 metrih bo okoli 0, na 2500 metrih pa okoli -4 stopinj Celzija. V petek se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo čez dan dvignila tudi nad 2000 metri nadmorske višine. Ponovno je največ padavin pričakovati na območju Julijskih Alp. Ob odjugi bo pod 1800 metri sneg hitro kopnel, v visokogorju pa so pričakovane obilne snežne padavine. Pihal bo zmeren do močan južni veter, ki bo prenašal sneg na severno stran grebenov in sedel. V noči na soboto se bo meja sneženja spustila do okoli 1500 metrov, vendar bodo padavine prehodno oslabele.

Zaradi velike višine novozapadlega snega bo v visokogorju Julijskih Alp nevarnost snežnih plazov danes in jutri dopoldne znatna, tretje stopnje. Drugod pa bo večinoma zmerna, druge stopnje. Plazovne razmere se bodo v petek ob morebitni odjugi in v visokogorju zaradi snežnih padavin znova povečale. Močan veter bo na severnih straneh grebenov delal nove zamete. Največ padavin bo v zahodnih Julijskih Alpah, proti vzhodu bo količina padavin manjša. Obisk visokogorja, zlasti v Julijskih Alpah, je zato do nadaljnjega odsvetovan.