Pretekli teden so se nad nas zgrinjali rahlo turobni dnevi. Začel je padati novembrski dež, oživela so pokopališča in mimo nas so švigale šeme v obliki strašnih čarovnic in podobnih superjunaških strašil. Razloga za pretirano slabo voljo pa vseeno ni. Mrzel novembrski dež ne bo trajal večno, čarovnice so se za eno leto skrile v omare, le sveče na pokopališčih še gorijo. A tudi vosek se enkrat stopi, ekološkim svečam pa tudi prej ko slej nehajo delovati baterije.

Wolf se je vrnil, Jernej Tozon ima rad jugoslovanske pesmi

Veliko misli je bilo minule dni torej usmerjenih v preteklost. Tako na pokopališčih kot na estradnem nebu, kjer žarijo naše priljubljene zvezde. Od nostalgije se je iskrilo tudi v najlepši športno-koncertni dvorani na svetu, v kateri, kot smo se že počasi navadili, nastopajo največje svetovne glasbene zvezde. »Glasbena preteklost je sinoči potrkala na vrata dvorane Stožice in osem tisoč parov rok jih je na široko odprlo,« se je glasil uvod v poročilo s koncerta Dee Jay Time Back In Time na spletnem portalu RTVSLO.si. Samo za ta spektakularni dogodek, posvečen radijski oddaji Dee Jay Time, ki je nekoč odmevala s FM-valov Radia Salomon in jo je vodil Dean Windish oziroma Dean On The Mike, ob pomoči didžejev Dr. Silvana, Andyja in Jureta, ki so seveda skrbeli za glasbeno podlago tudi v Stožicah, sta se ponovno zbrali skupini 4Fun in Karma. Prišli pa so tudi ansambel Colonia z novo pevko pa Dadi Daz, MZ Hektor, Miran Rudan, Anja Rupel, Jan Plestenjak, Flirrt, Kingston, Mambo Kings in nemški superzvezdniki Scooter. Veličastnemu vzdušju je podlegel celo Jernej Tozon, ki je za nacionalni spletni medij dahnil, da je prišel podpret slovensko glasbo, ob kateri je odraščal. »V današnjih časih se mi zdi, pa imam rad jugo, ampak ga je še vedno preveč. Tukaj pa slišimo toliko dobrih slovenskih pesmi, ki so se včasih vrtele, in zdi se mi, da se moramo tega držati in to spodbujati,« je evforično povedal Tozon.

Nostalgično in blaženo je bilo tudi v narodno-zabavni oddaji Pri Črnem Petru na Planet TV, kjer je nastopil še en izgubljeni sin slovenske zlate glasbene generacije, Božidar Wolfand Wolf. Kot je razložil, se je po dolgih letih vrnil iz ZDA v Slovenijo, ki je še vedno njegova domovina. »Trideset let že dobivam pozive od oboževalcev, naj se vrnem, naj pojem,« je obrazložil presenetljivo vrnitev v domače loge in seveda odpel nabirek svojih največjih uspešnic, med katerimi je bila seveda tudi večna Oh ne, Cheri. O tem, zakaj je poniknil čez ocean, v oddaji ni bilo govora, očitno med gledalci v studiu ni bilo nobenega igralca nekoč znamenite piramidne verižne igre Catch the Cash, s katero je Wolf zaslovel in obogatel veliko bolj kot s svojimi glasbenimi uspešnicami. Ni pa razjasnil niti tega, ali se je domov vrnil za stalno ali le za kratek čas.

Veteran se je oženil ob klavirju, Lovšin je vzel mačko iz pekla

Preteklosti pač ni mogoče spreminjati, čas je za prihodnost, vino, pernato aviacijo, zelje in mlince. Enajstega novembra prihaja martinovo, ki ga seveda z veseljem praznujejo tudi naše redne stranke rumenih strani. A ne čisto vse. Igralec in komedijant Tadej Toš je na primer za revijo Zvezde Lady priznal, da doma ne martinujejo, če se znajde v kakšni veseli druščini, pa ne more kar tako domov. Pojedino pa največkrat pripravi tašča in s kakšno gosko, mlinci in rdečim zeljem pogosti širšo družino. Brigita Šuler ima do martinovanja bolj oseben odnos, saj takrat pokušajo družinsko vino. Starši so namreč vinogradniki in ob godu svetega Martina pripravijo pojedino za vse, ki so sodelovali pri trgatvi. »Glede na to, da sem žurerka in na svojih nastopih zelo uživam, imam to raje kot pretiravanje z martinovo pojedino,« je povedala za Zvezde Lady.

Bolj asketsko se je praznovalo na poroki svetovno priznanega mirovnika in glasbenika Giannija Rijavca in njegove izvoljenke Patricije Simonič. Strokovno, laično in dobrih novic lačno javnost je presenetila Giannijeva osebna medijska izpoved, ki so jo povzeli na portalu Žurnal24.si, da je bila načrtovana civilna poroka, cerkvena še sledi neznano kje, enostavna in preprosta. »Potekala je v intimnem vzdušju moje domačije, zdaj najinega doma, na sedežu mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Nad portalom, vhodom v domačijo, ob pozlačenem klavirju, v prisotnosti matičarjev, najinega prijatelja ter fotografa, torej brez svatov in prič, intimno, zelo osebno,« je v sporočilu za javnost zapisal mladi ženin Rijavec. Bolj hedonistična je bila poroka sina Petra LovšinaMateja Lovšina, ki se je skupnemu življenju naproti podal s Sašo Zagorc, soustanoviteljico in članico ženske rock-metalske zasedbe Hellcats. Po poročanju revije Vklop Stop je poroka potekala v pravem rock-metalskem vzdušju, vidnejši predstavniki med natanko 129 svati, kot so jih očitno prešteli, pa so bili Aleš Klinar in Anja Rupel, Grega Skočir, Oriana Girotto in Peter Mlakar. Nevesta je po obredu kar v beli obleki skupaj s svojimi peklenskimi mačkami odigrala nekaj pesmic, nekaj svojih uspešnic pa je za dobro vzdušje prispeval tudi ženinov ata Peter Lovšin.

Lara Komar je serijska zmagovalka lepotnih izborov

Vse bolj vztrajno se bliža tudi že novoletni blišč in z njim povezani različni obredi, med katerimi so tudi izdajanje koledarjev, v katerih oblečeni ali manj oblečeni pozirajo športna in gasilska društva ter drugi posamezniki, ki zbirajo denar zase ali za dobrodelna namene. Ena izmed takšnih, ki bo letos že drugič izdala svoj koledar, je poklicna lepotica in TV-voditeljica Tara Zupančič. A kot poročajo v časopisu Svet 24, njeni oboževalci na fotografijah ne bodo mogli opazovati njenih lepih oblin, temveč imajo v koledarju glavno vlogo mačke, ki jih Tara že od otroštva, kot je priznala, tako kot druge živalce pobira s cest in pločnikov. »Celoten izkupiček od prodaje je namenjen zavrženim muckom, ki iščejo dom in morebiti potrebujejo tudi zdravstveno oskrbo,« je osmislila svoj živalski humanitarni načrt.

Krasotica v pravem pomenu besede je tudi trenutno najbolj priljubljena dramska in televizijska igralka ter komentatorka Lara Komar. Za portal 24ur.com je povedala, da je bila v svoji karieri že miss Alpe-Adria, miss Koprske noči, miss Furlanije in skoraj celo miss Italije, kjer je prišla do finala, ni pa zmagala. Skupaj s sestro Eliso sta bili istega leta celo obe okronani za miss najlepšega slovenskega mesta – Trsta. »Dva tržaška producenta sta se namreč prepirala, kdo ima pravico do naslova, in organizirala dve tekmovanji – na enem je zmagala Elisa in na drugem jaz,« je o dvojni družinski lepotni kroni v Trstu povedala Komarjeva, ki je lani na slovenskem izboru za sanjsko žensko osvojila še laskavi naslov femme fatale.