Posnetki župana in vsaj še štirih moških z domnevnimi prostitutkami na jahti v bližini Dubrovnika so nastali letos poleti, v javnost pa so prišli nekaj dni pred madžarskimi lokalnimi volitvami oktobra, na katerih je Borkai lovil vnovično izvolitev na županski položaj. Poleg posnetkov je avtor bloga, kjer so se pojavili, politiku očital še koruptivne posle in da je med zabavo na jahti užival kokain.

Lokalni strankarski kolegi so Borkaiju po objavi posnetkov stopili v bran in očitali, da gre za umazano kampanjo opozicije, ki pa ni obrodila sadov. Borkai je bil namreč kljub posnetkom s tesno večino izvoljen in tako prejel nov županski mandat. Ves čas se je tudi branil, da ni prekršil nobenega zakona, in da za poletne počitnice ni uporabil javnega denarja.

Borkai, ki je na Madžarskem zaslovel, ko je leta 1988 kot telovadec osvojil zlato na olimpijskih igrah v Seulu, je dva dni po volitvah izstopil iz stranke Fidesz, kljub nadaljnjim pritiskom pa je tedaj vztrajal, da županskega mesta ne namerava zapustiti. Slab mesec kasneje se je za to potezo vseeno odločil. Povedal je, da se zaradi očitkov nihče več ne pogovarja o stvareh, ki so pomembne za razvoj mesta Győr. Izrazil je tudi nezadovoljstvo, ker so zaradi afere on in njegova družina postali tarče. Prav tako je zatrdil, da orgije, ki si jo je mogoče ogledati na Pornhubu, ni bilo. Vsebine, ki so bile objavljene na blogu, pa je označil za napačne.