Ante Pavlović je bil na Hrvaškem pa tudi v drugih državah bivše Jugoslavije v 90. letih znano ime. V medije je prišel s tako imenovanim centriranjem, obliko zdravljenja, ki si jo je izmislil, v Donjem Dragonošcu pa je odprl zdravilišče Antin hram, kamor je prihajalo na stotine ljudi. Menda je, vsaj tako se je hvalil v enem od intervjujev, »kakih desetkrat« centriral tudi mamo Kolinde Grabar - Kitarović.

Pavlović se je v svoji karieri predstavljal kot kiropraktik, zdravnik, reinkarnacija Jezusa in bodoči predsednik Hrvaške, ego pa mu je v letih, ko je bil najbolj popularen, tako narasel, da mu pacientov ni bilo nerodno tepsti niti pred kamerami. Danes ima za sabo poleg množice pacientov tudi dolgo kartoteko nasilnih izpadov. Pretepel je soseda, župnika in zvonarja, ker mu niso priznali, da je reinkarnirani Jezus, prebivalci Donjega Dragonošca pa že 30 let upajo, da bo zapustil vas. Dva tisoč jih je celo podpisalo peticijo, tožiti ali prijaviti pa si ga ne upajo, ker se bojijo, da se jim bo maščeval.

Mučenje pacienta pred TV-kamerami

Zdaj so si lahko v Donjem Dragonošcu za nekaj časa oddahnili. Policija je Pavlovića priprla zaradi fizičnega in psihičnega trpinčenja 60-letnega Ivana, ki ga je imel v ujetništvu, vse to pa na bi počel v imenu zdravljenja. Ivan je živel v gozdu brez vode in elektrike, k Pavloviću pa je prišel po pomoč, ker ni hotel k zdravniku. Okopal ga je v hladni vodi, s čimer naj bi mu ozdravil gangreno, kako ga zdravi, je prikazoval tudi na svojem kanalu na youtubu.

Za kaj je pravzaprav šlo, je te dni pokazala ekipa oddaje Provjereno na Nova TV, ki ga je obiskala, preden so ga aretirali. Novinarje so poklicali sovaščani, ki so opozorili na Ivanovo mučenje. Pavlović je 60-letnega Ivana, ki je zaradi mraza izgubil prste na nogah, pred kamerami žalil in mu ukazoval, naj se sleče, zraven pa je trdil, da ne potrebuje bolnišnice. »Kakšna bolnišnica, ko pa ga zdravim jaz. Vse sem dezinficiral s hidrogenom,« je pojasnjeval novinarjem in povedal tudi, da naj bi mu Ivan že zbežal, a ga je našel. V njegovo dobro, seveda.

Naj bi zlorabil tudi fanta

Pavloviću ni nerodno govoriti o svojih nenavadnih metodah zdravljenja, največkrat to počne na svojem kanalu na youtubu. Tam je v preteklosti prikazal incident, ki ga je prav tako spravil v zapor. Dvaindvajset mesecev zaporne kazni si je prislužil, ko je od dečka, ki ga je k njemu pripeljal oče, zahteval, naj mu pokaže penis. Ker fant tega ni hotel, ga je prebičal. »To je bila šala, da vidim, zakaj ima fant takšne probleme… Ko mi je rekel, da noče, pa sem se razjezil. Da mi nekdo v moji hiši reče, da nečesa noče storiti… Kaj nočeš! Ga bom pa slekel s silo,« je pojasnjeval incident »zdravilec«, ki so ga poleg vsega naštetega aretirali tudi zaradi kršenja javnega reda in miru oziroma zato, ker se je v spodnjem perilu in s svojim spolovilom v rokah sprehajal po ulici, se drl na mimoidoče in s palico tolkel po avtomobilih. Ena od lastnic poškodovanega avtomobila ga je prijavila policiji, njena prijateljica pa je novinarjem oddaje Provjereno pojasnila: »Pripeljala sem se z avtom in videla prijateljico, ki se je ustavila s svojim avtom. Bila je vsa iz sebe, tresla se je, zato sem se ustavila, da vidim, kaj se je zgodilo. Človek je stal pred njo v spodnjih hlačah ter tolkel po avtu s palico, ki jo je imel v eni roki, in z vzvratnim ogledalom, ki ga je imel v drugi.«

Pavlović se je takrat izognil zaporni kazni in še naprej teroriziral vaščane. Zdaj pa kaže, da bo na vasi mir vsaj nekaj mesecev, če ne kar več let, saj je s svojim zdravljenjem človeka skoraj ubil.