Ekipi iz prestolnice ZDA je s četrto zmago serije v Houstonu uspelo veliko presenečenje, saj je Houston po 107 zmagah v rednem delu veljal za velikega favorita finala.

Odločilna je bila sedma izmenjava tekme, ko je napad Nationals uspel priti do treh točk in do vodstva po zaostanku z 0:2. Tega je nato gostujoča ekipa povečala že v naslednji izmenjavi s še eno točko, v zadnji izmenjavi pa dodala še dve ob uspešni obrambi za končno zmago.

Pri Washingtonu je šlo za za znan scenarij, saj je moštvo celotno sezono uprizarjalo preobrate. V rednem delu je po uvodu sezone z izkupičkom 19:31 nato zabeležil 74 zmag na naslednjih 112 tekmah, v končnici pa mu je uspela vrnitev po zaostanku tako z Milwaukeejem v seriji wild card kot tudi Los Angeles Dodgers v divizijskem finalu.

Tudi v finalni seriji se je Washington, ki še nikdar prej v svoji 50-letni zgodovini (leta 2005 se je preselil iz Montreala v Washington) ni šlo dlje od četrtfinala lige, moral izkopati iz luknje. Po zmagah na uvodnih tekmah v Houstonu je izgubil vse tri domače tekme in se vrnili v Houston z zaostankom 2:3, kjer pa mu je vendarle uspel veliki met.

Tako se je prvič v zgodovini lig MLB zgodilo, da je na vsaki tekmi finale serije zmagalo gostujoče moštvo, kar bo tudi širše zapisano kot mejnik v ameriških poklicnih ligah, v katerih se finalne serije igrajo na štiri dobljene tekme.