Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Klampfer ter vodja poslanske skupine Zorčič sta funkcijo podpredsednikov stranke opravljala že doslej, danes pa sta na seji sveta dobila soglasno podporo.

Nova predsednica sveta stranke je postala poslanka Janja Sluga, podpredsednik pa podžupan občine Kanal ob Soči in predsednik lokalnega odbora Goriška Andrej Valentinčič. Člani sveta so izvolili tudi nove člane nadzornega odbora: to so postali članica lokalnega odbora Šaleške doline Breda Kolar, član lokalnega odbora Murska Sobota Mitja Slavinec in državni sekretar na ministrstvu za delo Tilen Božič. Izvolili so tudi člane statutarne komisije.

Kot so sporočili iz SMC, je zbrane nagovoril tudi Počivalšek, ki je napovedal, da bo predvidoma v marcu prihodnjega leta sklican programski kongres, na katerem bodo prevetrili program stranke.

Gospodarski minister Počivalšek je sicer predsednik SMC kot edini kandidat postal na septembrskem kongresu, potem ko se je z vrha stranke poslovil njen soustanovitelj in prvi predsednik Miro Cerar. Svoj odhod z vrha SMC je Cerar napovedal junija, po slabem rezultatu stranke na majskih evropskih volitvah. Je pa na kongresu na Počivalškov predlog postal častni predsednik stranke.