Kot je sporočila policija v Oslu, so med aretacijo osumljenca uporabili strelno orožje, pri čemer osumljenec ni bil huje ranjen.

Policija je kasneje na novinarski konferenci v Oslu potrdila, da so v zvezi s krajo reševalnega vozila nekaj ur po dogodku aretirali žensko. Dodali so, da je moški 32-letni Norvežan, ki je osumljen poskusa umora, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah policije je osumljenec z ukradenim vozilom zapeljal v žensko z vozičkom in starejši par. Po poročanju norveške tiskovne agencije NTB sta bila v vozičku sedemmesečna dvojčka, od katerih je bil eden lažje poškodovan. Stanje preostalih ni znano.

Očividci so povedali, da so policisti streljali v gume reševalnega vozila in da je voznik streljal nazaj. Policisti so se podali v lov za vozilom, pregon pa se je končal, ko se je rešilec zaletel v vrata pred stanovanjsko zgradbo.

Incident se je zgodil v stanovanjskem naselju Torshov v severnem delu Osla. Motiv moškega za dejanje za zdaj ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.