Napadalec, ki so ga identificirali kot moškega v 40. letih, je z "velikim nožem" zamahoval proti ljudem v nakupovalnem središču in pri tem ranil štiri. Tri so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico, a njihova življenja niso ogrožena, je na novinarski konferenci sporočila policija.

Moškega so prijeli že nekaj minut po začetku napada in ga sprva aretirali na podlagi obtožb napada, a so kasneje obtožbe spremenili v sum "zagrešitve, priprave in spodbujanja terorističnega dejanja".

Motiva za napad še ne poznajo, menijo pa, da je deloval sam in trenutno ne obstaja več grožnja morebitnega novega napada, navedbe policije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Prek twitterja se je že odzval britanski premier Boris Johnson, ki je sporočil, da je "šokiran", njegove misli pa da so z vsemi prizadetimi.

Napad se je zgodil v nakupovalnem centru Arndale v sedišču Manchestra. Policija je območje po incidentu izpraznila. Nakupovalno središče leži v bližini dvorane Manchester Arena, kjer je teroristični napadalec na koncertu Ariane Grande leta 2017 ubil 22 ljudi.