V zaključku tekme so igralci Vancouvra dosegli še štiri zadetke in se na prvi tekmi na domačem ledu veselili odprtja petdesete sezone v NHL.

Kralji so sezono začeli s tremi tekmami po zahodnem delu Kanade, v soboto so svojo uvodno tekmo proti Edmontonu izgubili s 5:6, sinoči pa podaljšku zmagali nad Calgaryjem s 4:3. »Kaj naj rečem, sramota. Ekipa, s katero smo tokrat igrali, ni taka, da bi nas premagala z 8:2. Sploh ne bi smeli imeti take priložnosti,« je bil kratek po tretji tekmi obrambni igralec gostov Drew Doughty.

Kings bodo v noči na nedeljo po slovenskem času gostili Nashville Predators in vsi si želijo boljše predstave, tudi trener Todd McLellan. Po izpadu iz lanske končnice je vodja strokovnega štaba v Los Angelesu postal sredi aprila. »Nobena od prvih treh tekem mi ni bila všeč. Veliko stvari je v naši igri, ki niso prave. Nekateri igralci, na katere najbolj računamo, bi morali igrati veliko bolje ali pa sploh ne sodijo v to ligo. Morali bomo pogledati tudi te posameznike,« je možnost sprememb v ekipi nakazal McLellan. Za goste sta zadela Tyler Toffoli za znižanje na 1:3 in Walker, vratar Jonathan Quick je zbral 17 obramb.

Na drugi strani pa je bilo videti le slavje ob jubileju in vesele obraze v Rogers Areni. Quinn Hughes je dosegel svoj prvi gol v NHL in dodal še eno podajo, tri asistence ob zadetku je zabeležil J.T. Miller, Brandon Sutter dva gola in podajo, Jacob Markstrom pa je zaustavil kar 37 strelov poraženih gostov. Obenem je vodstvo ekipe naznanilo, da je novi in štirinajsti kapetan po vrsti postal Bo Horvat.

V preostalih dveh tekmah večera je ekipa Buffalo Sabres po podaljšku s 5:4 ugnala Montreal Canadiens, hokejisti Philadelphie Flyers pa so New Jersey Devils nadigrali s 4:0.

Enaindvajsetletni Carter Hart (25 obramb) je prvič ohranil svojo mrežo v NHL nedotaknjeno, kar mu je uspelo kot najmlajšemu v zgodovini kluba. V Buffalu pa je Jack Eichel z goloma in podajama sodeloval pri vseh zadetkih domačih, le pri zadnjem ne, ko je po minuti in pol dodatnega dela dvoboj odločil Marcus Johansson.