Polona Hercog je na enem najmočnejših teniških turnirjev v sezoni v Pekingu izgubila v osmini finala. Slovenska igralka je morala priznati premoč osmi igralki sveta Kiki Bertens. Nizozemka je bila boljša s 7:6 (6), 2:6, 6:3. Štajerka je zamudila izjemno priložnost, da bi po zmagi nad Angelique Kerber v dveh dneh pobrala dva odmevna skalpa.

Polona Hercog je bolje vstopila v dvoboj in v prvem nizu kar trikrat vzela servis tekmici. Dvakrat je servirala za niz, a ji je začetni servis zatajil v ključnih trenutkih. V podaljšani igri je imela pri vodstvu s 6:4 dve zaključni žogici za osvojitev prvega niza. Prvo je zapravila na svoj servis, ko je prvi udarec za nekaj centimetrov zgrešil črto. Po izgubljenem nizu je Mariborčanka pokazala čustva, saj je bil pravi čudež, da ni razbila loparja, ki ga je z vso močjo vrgla v tla s trdo igralno podlago. V drugem nizu je dvakrat odvzela servis Nizozemki in niz gladko dobila. Tretji niz je bil prve štiri igre izenačen, v nadaljevanju pa je Polona Hercog dvakrat izgubila servis. Izenačen dvoboj je trajal 140 minut. Slovenka je dobila eno igro več, Nizozemka pa dve točki več (90:88), s katerima bo zaslužila najmanj 164.000 evrov, 85.000 več od Polone Hercog, ki se ji na ponedeljkovi svetovni lestvici kljub temu obeta preboj med najboljših 50 igralk sveta.

V Pekingu hkrati poteka tudi moški turnir, na katerem pa je precej nižji denarni sklad. Ženske si bodo tako razdelile slabih osem milijonov evrov, moški dobre tri. Prvič po operaciji kolka se je v četrtfinale turnirja serije masters prebil Andy Murray. Škot je v britanskem dvoboju s 7:6 (6), 6:7 (7), 6:1 ugnal Camerona Norrieja.