Med najboljših 20, ki so se iz prve vožnje uvrstili v polfinale, pa se ni uvrstil Anže Berčič, ki mora na popravni izpit, v drugi vožnji se bo moral uvrstiti med najboljših deset.

»Zelo sem zadovoljen z današnjo vožnjo. Vožnja je bila tekoča, čista, brez napak. Lotil sem se je nekoliko bolj previdno, količki so bili nekoliko nižje kot ponavadi, tako da je bilo treba paziti na dotike. Nadzor se mi je obrestoval, a v kvalifikacijah je važno, da se uvrstiš naprej. V soboto v polfinalu in upam, da tudi v finalu, se vse začne od začetka. So pa uspešne kvalifikacije pomembne za občutek, za samozavest,« je po kvalifikacijah dejal Savšek.

Precej slabše volje je bil Božič, ki je bil odličen pri prvem vmesnem času, nato pa je nekoliko izgubil ritem, si zaradi tega pridelal dve kazenski sekundi, ki pa nista bili usodni. »Nekaj bodo morali storiti. Vratca so absolutno prenizko, težko jih je obvoziti. Kaj takega se mi še ni zgodilo,« je bil zaradi postavitev ogorčen Primorec, ki pa mu kljub slabemu občutku za razliko od reprezentančnega kolega Berčiča, 23. v prvi vožnji, vseeno ni bilo potrebno še enkrat na start.