Domačini, ki so danes zgodaj popoldne opazovali posledice trčenja med potniškim vlakom in tovornjakom pri Lavrici, so se močno čudili. Glede na povsem izmaličeno kabino tovornjaka, ki je ležala na cesti ob tirih, je malokdo verjel, da je voznik iz nje sam prišel skorajda nepoškodovan. »Sam sem prečkal tire in se peljal proti glavni cesti. Srečal sem se s tovornjakom. Nato pa sem slišal hupanje vlaka. Ko sem pogledal v vzvratno ogledalo, je bilo že vsega konec, tovornjak je bil raztreščen na drugi strani tirov. Iz kabine pa je prišel voznik in si ogledoval posledice,« je pripovedoval voznik, ki je bil zatorej prvi na kraju dogodka.

Zgodilo se je nekaj minut po dvanajsti uri na nezavarovanem železniškem prehodu malo pred Lavrico gledano v smeri proti Ljubljani. Tovornjakar je zapeljal z Dolenjske ceste na cesto Pod Strahom. Prečkal je tire, takrat pa je iz smeri Škofljice pripeljal potniški vlak in kljub zaviranju strojevodje in glasnemu opozarjanju trčil v zadnji del tovornjaka. Tega je očitno obrnilo, kabina pa se je postavila »na nos«. »Po do zdaj zbranih podatkih policije je do trčenja prišlo, ko je voznik manjšega tovornega vozila zapeljal čez železniške tire v trenutku, ko je mimo pripeljal potniški vlak. Prehod čez železniško progo je označen z andrejevim križem. V nesreči nihče od potnikov na vlaku ni bil poškodovan, voznik tovornega vozila pa je po prvih zbranih obvestilih dobil lažje poškodbe,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Vlak se je močno tresel

Železniška proga je bila seveda zaprta. Vlak je odpeljal kakih sto metrov naprej, kjer se je na tirih ustavil. Na prvi pogled ni šlo za hujše poškodbe, tudi iztirjen ni bil videti. Je bil pa poškodovan sprednji del, pa tudi steklo je bilo razbito. Na vlaku je bilo 55 potnikov. Vsi so morali počakati na vlaku, da je z vsakim od njih opravila pogovor policija. Nato so jih s pomočjo gasilcev, ki so postavili nekakšen »most« do vlaka, spravili ven in jih naprej odpeljali z avtobusom. »Prav grozno doživetje. Zelo neprijetno mi je še zdaj. Vlak je dalj časa hupal, potem je počilo in kar močno smo se tresli,« je skozi okno vagona pripovedovala ena od potnic.