V nedeljo bo zjutraj in dopoldne še precej jasno, le na Primorskem bo že nekaj oblačnosti. Čez dan se bo v zahodnih in osrednjih krajih postopno pooblačilo, ponekod na Primorskem bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo šibek do zmeren jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek zjutraj se bo dež od zahoda razširil na večji del države, vmes bodo tudi nevihte. V torek dopoldne bo dež ponehal, nato bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: Nad srednjo in jugovzhodno Evropo ter nad severnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, ki pa počasi slabi. Iznad Atlantika se zahodni Evropi bliža vremenska motnja. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje suh in še razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo. V nedeljo se bo v krajih zahodno od nas ter ob severnem Jadranu postopno pooblačilo. Drugod bo precej jasno. Pihati bo začel jugozahodnik, ob severnem Jadranu pa večinoma šibek jugo.