Zaradi povečanja proizvodnih zmogljivosti in poslovnih priložnosti zunaj kmetijske panoge je bil leta 2004 program proizvodnje rastlinjakov in steklenjakov dopolnjen z jeklenimi industrijskimi konstrukcijami. Leta 2006 se je podjetje usmerilo v razvoj in proizvodnjo večjih industrijskih objektov, kritih s PVC-ponjavo.

Individualni pristop na zahtevnih svetovnih trgih

V 26 letih obstoja je sprva majhno družinsko podjetje zraslo v 120-člansko ekipo zaposlenih in stalnih partnerjev, ki z individualnim pristopom deluje tudi na najzahtevnejših svetovnih trgih. Kljub prisotnosti na tujih trgih pa še vedno prisegajo tako na lasten inženiring in razvoj kot tudi proizvodnjo, ki ostaja v Sloveniji. Zadnja leta je primarni fokus podjetja projektiranje, izdelava in postavitev montažnih panelnih hal v Sloveniji ter na nemško govorečih trgih.

Podjetje, katerega produkti so del uporabne arhitekture na vseh celinah, je v lanskem letu doseglo več kot 11,5 milijona evrov prihodkov. Projekt, ki odraža nadaljnjo globalno strategijo podjetja, je gradnja letalskega hangarja za poslovna letala na dunajskem letališču v izmeri 57 krat 142 metrov čistega prostora. »Zaradi lastne projektive lahko montažne jeklene konstrukcije, bodisi po velikosti bodisi po namenu, prilagodimo potrebam stranke v praktično kateri koli panogi, od letalstva do živilske industrije,« pove direktor Boštjan Bevec, ki vodi podjetje že deset let.

Kakovost zagotavljajo v Sloveniji, ključni pa so kadri

Delež prodaje na tujih trgih je 50-odstoten, njihovi najmočnejši trgi na tujem pa so Avstrija, Švica, Anglija, Francija in Belgija. V Avstriji imajo tudi lastno podjetje, ki skrbi za marketing in prodajo. Kljub intenzivni izvozni naravnanosti nikoli niso razmišljali o selitvi proizvodnje. Bevec pojasni: »Kakovost, ki je temelj našega poslovanja, je pogojena z izvrstnimi lokalnimi kadri. Uspeh podjetja pa je rezultat dolgoletnega vlaganja v kadre in učinkovitega timskega dela zaposlenih v vseh oddelkih.« »Razvoj mora voditi mlad človek,« še doda Bevec. V podjetju se zavedajo hitrosti sprememb v današnjem poslovnem svetu, zato so na mesto vodje razvoja postavili gradbenega inženirja, mlajšega od 40 let, ki intenzivno dela z mlado razvojno ekipo. Inovativnost in konstantna kontrola kakovosti podjetju omogočata, da ostaja korak pred konkurenco. db