Po izgradnji novega gasilskega doma pred nekaj leti je Občina Dravograd oktobra lani pristopila k obnovi starega gasilskega doma na Koroški cesti v Dravogradu, za katerega se je odločila, da bo v njem uredila stanovanja, saj so potrebe na tem področju velike.

Kot so za STA pojasnili na občini, je projekt obnove starega gasilskega doma načrtovan tako, da bodo v pritličju objekta urejena štiri enoinpolsobna stanovanja z ločenimi vhodi s severne strani, pri čemer bo ob vhodih vsako stanovanje imelo tudi svojo teraso z nadstreškom.

Preko glavnega vhoda s stopniščem na južni strani in osrednjega stopnišča pa bodo dostopna ostala štiri dvosobna stanovanja v nadstropju, skupni prostori in shrambe v pritličju. Ob objektu bodo uredili tudi devet pakirnih mest, od teh bo eno invalidsko, saj bo eno manjše stanovanje v pritličju namenjeno invalidom.

Z novimi osmimi neprofitnimi stanovanji pa v Dravogradu še zdaleč ne bodo pokrili potreb na tem področju. Na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za leti 2019/2020, ki ga je občina objavila marca letos, je pravočasno prispelo 38 vlog prosilcev.

Komisija za oblikovanje prednostne liste je vloge že pregledala in proučila stanovanjske in socialne razmere prosilcev ter na podlagi tega sestavila vrstni red prosilcev. Na podlagi prednostne liste se bodo oddajala vsa prosta občinska stanovanja v letu 2019 in 2020.

Občina Dravograd sicer trenutno razpolaga s 132 stanovanji.

Osnovni podatki