V petek bo pretežno oblačno. Zlasti sredi dneva, popoldne in zvečer bo občasno deževalo, ob morju bo možna kakšna nevihta. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 15 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na soboto bodo padavine pogostejše. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Burja na Primorskem bo oslabela.

V nedeljo bo večinoma oblačno. Padavine se bodo čez dan na zahodu krepile in postopno širile v notranjost Slovenije. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Burja na Primorskem se bo znova okrepila, ponekod v notranjosti pa bo zapihal severovzhodni veter.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom počasi slabi. Vremenska fronta se od zahoda pomika nad srednjo Evropo in Alpe. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V petek bo večinoma oblačno, zlasti popoldne in zvečer bo občasno deževalo. Ob severnem Jadranu, kjer se bo burja znova okrepila lahko nastane tudi kakšna nevihta.