Poljaki po štirih tekmah v skupini G vodijo z maksimalnimi 12 točkami. Sledijo Izrael, Avstrija in Slovenija s sedmimi, šestimi oziroma petimi točkami. Severna Makedonija ima štiri točke, Latvija pa je še brez. »Ničesar še nismo dosegli. Zagotovo bosta septembrski tekmi težki. Vemo, da je za Slovence to zadnja priložnost, da ostanejo v igri. Avstrijci pa bodo k nam najverjetneje prišli po zmagi nad Latvijo in se bodo z nami borili za točke, ki bodo pomembne za naslednje tekme,« meni selektor Poljske Jerzy Brzeczek.

Ta poudarja, da se zavedajo, da imajo 12 točk, ampak da tudi ni šlo vselej vse po željah. »Zagotovo ni vse delovalo tako, kot smo upali do zdaj, zelo pomembno pa je tudi, da smo bili tudi takrat, ko ni šlo vse dobro, učinkoviti,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci pojasnil selektor.

Učinkovitost pri Poljakih res ne sme biti težava ob vseh vrhunskih napadalcih. Enega izmed njih pa ne bo proti Sloveniji, in sicer Napolijevega Arkadiusza Milika zaradi poškodbe. Nekaj nejasnosti je sicer še glede Kamila Glika, manjše težave pa imajo Jan Bednarek, Grzegorz Krychowiak in Mateusz Klich.

Zato pa bosta na voljo zvezdnika Bayerna in Milana Robert Lewandowski in Krzysztof Piatek. Prvi je na Bavarskem spet strelsko razpoložen, drugi pa ima v Milanu nekaj težav, a selektorja to ne skrbi. »Absolutno ne. Na zadnji tekmi je Piatek igral 30 minut. Dosegel bi lahko tri gole, manjkalo mu je le malo sreče. Zato sem pomirjen, da bodo skupaj z drugimi soigralci, zlasti Robertom Lewandowskim, učinkoviti. Robert ga bo podprl tudi z izkušnjami. Dobro se razumeta,« pravi Brzeczek.

Kapetan Lewandowski pa je dodal, da bo zagotovo težja naloga v Ljubljani, »saj je na gostovanjih vedno težje«, in da bosta tekmi zelo pomembni. »Lahko nam dasta veliko, vem pa, da ne bo lahko,« meni poljski ostrostrelec.

»Mogoče se Avstrija zdi na papirju močnejši nasprotnik, a poanta je, da bomo igrali v gosteh s Slovenijo. In tekme v gosteh so vedno težje. Zmaga v Sloveniji je za nas lahko zelo pomembna, saj bi imeli na tekmi proti Avstriji tako drugačen pristop. Zato se mi zdi, da je ta prvi spopad morda težji. Če bomo imeli pravi pristop, pokazali svojo kakovost in sposobnosti, upam, da se bomo v Varšavo vrnili z zmago,« je na novinarski konferenci dejal Lewandowski, ki je v tej sezoni na prvih treh tekmah Bayerna dosegel že šest golov.