Kanuist na divjih vodah Luka Božič je bil najboljši Slovenec na četrti letošnji tekmi svetovnega pokala v slalomu v Markkleebergu v Nemčiji. Od 28-letnega Primorca je bil hitrejši le Slovak Alexander Slafkovsky, tretji pa je bil Nemec Franz Anton. Božič je znova potrdil odlično formo, saj je bil tretji že na tekmi svetovnega pokala v Pragi. »Iz polfinala v finale sem naredil preskok, saj sem imel v čolnu boljše občutke, zato sem po vsej progi lahko napadal, kar se mi je obrestovalo. Zame je bila to ena najzahtevnejših tekem v zadnjem času, saj je bilo od sredine naprej veliko rol, ki so me ustavljale. Zmago sem morda pustil v dveh protitočnih vratih, ker nisem bil točen pri vstopu. Čestitke Slafkovskemu, ki je prikazal izjemno vožnjo, čeprav je bil pod hudim pritiskom, saj so imeli Slovaki že prvo izbirno tekmo za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu,« je povedal Luka Božič. Benjamin Savšek je bil šesti, potem ko je bil v polfinalu tretji.

Med kajakaši je bil Peter Kauzer po dotiku vrat sedmi, zmagal pa je Čeh Vid Prindiš. »Želel sem si tako tekočo vožnjo, kot jo je imel v finalu Prindiš. Naredil ni nič posebnega, a mu je čoln stekel od starta do cilja. Če čoln ne steče, se začneš mučiti in čez to enostavno ne moreš iti. Od desetih vrat naprej se mi je čoln popolnoma ustavil in sem se mučil do cilja. Pomembno je, da sem bil v finalu in se počutim dobro,« je povedal Peter Kauzer, ki je že odpotoval v Prago, kjer bo konec tedna finale svetovnega pokala. Med kajakaši je bil Niko Testen 12. in Martin Srabotnik 39.

V ženskem kanuju je še tretjič zapored letos veslala Eva Alina Hočevar. Zasedla je deseto mesto, potem ko je bila na obeh merjenjih vmesnega časa hitrejša od zmagovalke, Španke Nurie Vilarrubla, a je v spodnjem delu naredila napako. Med kajakašicami Slovenija ni imela finalistke, saj je bila Eva Terčelj 11., Hočevarjeva pa 28.