Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović je pritiske Kralja prijavila pristojnim institucijam, tudi Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) in protikorupcijski komisiji. Za STA je potrdila verodostojnost dokumenta, ki ga je danes glede tega objavil urednik spletnega portala Požareport Bojan Požar. Kot je navedeno v dopisu, jo je 21. avgusta poklical generalni sekretar največje vladne stranke LMŠ, ki ji je naročil, da »država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista, in zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu mimo in pred kakršno koli komunikacijo s SDH«.

Kralj: Moj namen je bil zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat

Generalni sekretar LMŠ Brane Kralj je za STA potrdil, da je klical prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović glede imenovanja Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista. Pravi, da je želel zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Prijovićeva je to prijavila kot politični pritisk, Kralj pa ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo odstopil. »Poklical sem gospo Ireno Prijović in ji omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat Desus na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto,« je Kralj danes pojasnil.

Na vprašanje, ali bo sprejel odgovornost in odstopil, za zdaj ni želel odgovoriti.

Podrobnosti bo Prijovićeva pojasnila KPK na četrtkovem sestanku. Za zdaj želi povedati to, kar je navedla v dopisu, ki je zakrožil v javnosti.

Šoltes je bil vodilni kandidat DeSUS na evropskih volitvah, a je ostal pred vrati Evropskega parlamenta. Prijavil se je na razpis za direktorja Uradnega lista. Kadrovski postopek imenovanja direktorja še poteka, datuma odločanja še ni, je pojasnila Prijovićeva, sicer izvršna direktorica združenja nadzornikov.