S podpornim programom želi Huawei po lastnih navedbah celovito podpreti in oblikovati ekosistem inovativnih mobilnih storitev. Hkrati želi pomagati partnerjem pri razvoju digitalnih inovacij na vseh področjih rabe pametnih naprav, spodbujati uporabo odprtih zmogljivosti in storitev Huaweija ter podpreti razvoj storitev na področju trženja.

V laboratorijih, ki jih namerava Huawei odpreti letos, pa bodo razvijalci in partnerji preizkušali svoje storitve in našli potrebne vire za razvoj. "Laboratoriji ponujajo prostor za inovativno delo, zato so opremljeni z opremo za dodano in navidezno resničnost, umetno inteligenco, jedrom mobilnih storitev (HMS) ter drugimi tehnološkimi zmogljivostmi," so zapisali v družbi.

Huawei je sicer minuli teden predstavil svoj lastni operacijski sistem, imenovan HarmonyOS. Lasten operacijski sistem se je odločil ponuditi v luči groženj, da bo zaradi ameriških sankcij ostal brez dostopa do Googlovega operacijskega sistema Android. HarmonyOS bo najprej na voljo v pametnih televizorjih.