Na sobotni tekmi v Courchevelu je Zajc skočil 131,5 in 133,5 metra in za 4,4 točke premagal vodilnega po prvi seriji, Norvežana Roberta Johanssona (132 m, 128 m). Tretji je bil Japonec Naoki Nakamura. Mladi Slovenec je do zmage prišel z najboljšim drugim skokom, potem ko je bil po prvi seriji četrti. Slovenski uspeh je dopolnil Tilen Bartol (130 m, 127 m), ki je bil po prvi seriji drugi, v finalu pa je zdrsnil na četrto mesto in tretjo stopničko zgrešil le za šest desetink točke, a dosegel rezultat kariere. Poleg njiju je med Slovenci v finalu nastopil le še Domen Prevc (126 m, 131 m), ki je končal na 25. mestu, brez finalnega nastopa so ostali Anže Lanišek (36. mesto, 121,5 m), Žiga Jelar (44., 108 m) in Anže Semenič (50., 106 m), že v kvalifikacijah pa je edini izpadel Rok Justin.

Zajc je slavil že na uvodni preizkušnji poletne VN v Wisli, nato je izpustil preizkušnjo v Hinterzartnu, v Courchevelu pa je v svojem drugem nastopu še drugič stopil na najvišjo stopničko. Po novem uspehu je bil 19-letni Timi Zajc zadovoljen z razpletom, a sočasno tudi prepričan, da je sposoben pokazati še precej več: »Tudi s slabim skokom sem še vedno na stopničkah, kar pomeni, da imam še kar nekaj rezerve. Prvi skok v Courchevelu ni bil dober, toda z dvema solidnima skokoma sem očitno lahko na stopničkah. Tudi finalni skok ni bil takšen, kot ga znam narediti, vendar me je odneslo daleč in zadovoljen sem, da mi je uspelo zmagati drugič zapored. Treba je slediti temu, kar delamo zdaj, in iti iz tekme v tekmo. Skupnih seštevkov tekem ne gledam in jih ne bom, ker tudi ne bom skakal na vseh tekmah.«

Po zmagi v Courchevelu ima Zajc v skupnem seštevku poletne velike nagrade 200 točk, na drugem mestu je Nemec Karl Geiger (172), na tretjem pa Rus Jevgenij Klimov (105). Tilen Bartol (79) je skupno osmi, Peter Prevc (76), ki v Franciji ni nastopil, pa deveti. Selektor slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj je takole ocenil dogajanje v Courchevelu: »To je bila zelo zahtevna tekma, predvsem prva serija, ko je bil veter zelo raznolik. Timi in Tilen sta odlično skočila v teh pogojih, tudi z Domnom smo zadovoljni. Druga trojica je imela nekaj smole, nekaj pa je bilo tudi ponesrečenih izvedb skoka. Naši cilji se ne spreminjajo, rezultati so pomembni le za to, da tekmovalec vidi, kje je, skupnih seštevkov pa ne gledamo. Najpomembneje je, da smo na pravi poti, do zime pa je še kar nekaj časa in še več dela.« Poletna VN se bo nadaljevala v poljskih Zakopanah, kjer se bo pridružil še Peter Prevc.