Zmaga v prvem krogu 2. slovenske nogometne lige s 4:1 proti Beltincem je dala Goričanom krila. Primorci se odpravljajo na prvo gostovanje sezone v Dravograd optimistični, da se domov vrnejo z novimi tremi točkami. »Imeli smo dovolj časa za pripravo. Mislim, da smo ga dobro izkoristili. Dobro smo pripravljeni in zelo motivirani,« je optimističen Luka Volarič, ki je v prvem krogu zadel izenačujoči zadetek, v nadaljevanju pa se je pri Goričanih s tremi goli izkazal Etien Velikonja. »Prvenstvo smo začeli z zmago, kar je zelo pomembno. Zavedamo se, da tekma z Dravogradom ne bo lahka, a naš cilj je zmaga,« dodaja Volarič.

Koper se bo domačim navijačem prvič v sezoni predstavil pod reflektorji. Koprčani bodo skušali proti Brdom doseči prvo zmago, potem ko so v prvem krogu v Novem mestu po vodstvu z 2:0 iztržili le točko. Zanimivo je, da se moštvi doslej še nista pomerili. Še en zanimiv dvoboj se danes obeta na Primorskem. Bilje bodo namreč gostile Fužinar, obe moštvi pa imata po prvem krogu maksimalen izkupiček. V minuli sezoni sta se moštvi pomerili dvakrat, obakrat pa so bili z 2:0 boljši Primorci. Da je vrh druge lige na začetku prvenstva povsem primorski, je poskrbel Jadran iz Dekanov, ki ga danes po domači zmagi proti Fužinarju čaka gostovanje v Dobu.

2. SNL, 2. krog, danes ob 17. uri: Drava Dakinda Ptuj – Krka, ob 17.30: Roltek Dob – Jadran Dekani, Vitanest Bilje – Fužinar Vzajemci, Krško – Rogaška, Kalcer Radomlje – Brežice Terme Čatež, Koroška Dravograd – Gorica, ob 20. uri: Koper – Brda, nedelja ob 17.30: Beltinci Klima Tratnjek – Nafta 1903.