Na drugem mestu je 27,6-kilometrsko preizkušnjo končal britanski Ineos z 20 sekundami zaostanka, na tretjem pa belgijski Deceuninck - Quick Step, ki je zaostal 21 sekund.

Bahrain-Merida s Slovencema Matejem Mohoričem in Janom Tratnikom je osvojil deveto mesto, od Jumbo-Visme je bil počasnejši 36 sekund.

Ineos je današnjo preizkušnjo začel kot prvi, saj so bili kolesarji britanske ekipe po sobotni etape najslabše uvrščeni. Progo so premagali v 29 minutah in 17 sekundah in na prvem mestu vztrajali vse do zadnjega nastopa nizozemskega moštva.

Vmes so jih sicer na prvem in drugem merjenju časa prehiteli člani Katjuše-Alpecina, a so v zaključku trase popustili. Kot zadnji so se na progo podali moštveni kolegi slovenskega asa Primoža Rogliča in bili najhitrejši na obeh merjenjih časa kot tudi ob prečkanju ciljne črte, ko so se prešerno veselili druge zmage v dveh dneh.

Od favoritov za najvišja mesta je največji udarec doživel Francoz Romain Bardet, ki je z moštvom AG2R zaostal minuto in 19 sekund. Sekundo manj je zaostal Avstralec Richie Porte v dresu Trek-Segafreda. Minuto in pet sekund zaostanka si je "pridelal" Movistar s Kolumbijcem Nairom Quintano ter Špancem Mikelom Lando in svetovnim prvakom Alejandrom Valverdejem.

Teunissen ima po dveh dneh dirkanja 10 sekund prednosti pred moštvenim kolegom, Belgijcem Woutom van Aertom. Toliko zaostaja še trije kolesarji Jumbo-Visme, Nizozemec Steven Kruijswijk, Nemec Tony Martin in Novozelandec George Bennett. Sledijo štirje člani Ineosa, Italijan Gianni Moscon, Kolumbijec Egan Bernal, lanski prvak Valižan Geraint Thomas in Nizozemec Dylan van Baarle.