"To je kar noro, da sem lahko nadaljevala s takšnim nizom, kot sem končala balvansko sezono. Nisem vedela, kaj naj pričakujem na prvi tekmi sezone v težavnosti. Med Vailom in Villarsom je bilo nekaj časa, ki sem ga seveda posvetila treningu težavnosti in plezanju dolgih smeri. Sem samo uživala in je vse šlo odlično," je bila s še četrto zmago v Villarsu zadovoljna najboljša slovenska športna plezalka.

V finalu je kar sedem finalistk padlo na istem oprimku. Ta pa ni predstavljal težav za nepremagljivo tekmovalko iz Šmartna pri Slovenj Gradcu.

"Finalna smer moram reči, da je bila obupna. Postavljavci so naredili ogromno napako, da so postavili tak gib, na katerem je padlo sedem finalistk. Meni ta gib niti ni bil tako težek, mi je pa bil zelo težek naslednji gib. Bi si želela drugačno smer. Je bila kar dosti enostavna do tega giba in ta gib je bil prvi težek gib v smeri," je dogajanje v finalu opisala Korošica, ki je letos že osvojila balvanski seštevek svetovnega pokala.

V polfinalu se ji je na začetku smeri odpela vrečka z belim magnezijevim prahom, brez krede je nato nadaljevala do vrha smeri: "To se mi še nikoli ni zgodilo. Res ne vem, kako je prišlo do tega, da se mi je odpela vrečka z magnezijem. Očitno sem bila nepozorna pri vpenjanju vrečke na pas. Sem ponosna na sebe, da sem ohranila mirno glavo in odplezala smer, kot je treba. Zelo dobra izkušnja."

"Magnezij seveda pomaga, zato ga imamo vsi pri sebi med plezanjem. Sem pa bila zelo sproščena in se nisem tako potila v roke in mi je šlo. Oprimki so sicer malce drseli, bil je slabši oprijem, še vedno sem pa odplezala smer, kot je bilo treba," je dejala nova lastnica 26 zmag v svetovnem pokalu, štirinajstih v težavnosti in dvanajstih na balvanih, ki se je po koncu balvanske sezone na težavnost s fantom Domnom Škoficem pripravljala tudi v Innsbrucku v Avstriji.

"Vedno rečem, da je treba uživati. Ker če ne uživaš, delaš nekaj narobe. Jaz bom samo rekla, da bom tudi vnaprej tako uživala in da bom tudi v Chamonixu tako uživala, kot sem uživala v Villarsu in potem upala na najboljši rezultat," se pred naslednjo preizkušnjo svetovnega pokala konec prihodnjega tedna serijska zmagovalka ne obremenjuje z rezultatom.

Slovenija je imela v sobotnem finalu Villarsa tri predstavnice in enega predstavnika. Domen Škofic je v moškem finalu osvojil četrto mesto, Mia Krampl je bila peta, Lučka Rakovec je ženski finale končala na šestem mestu.