Coleman je le za dve stotinki zgrešil osebni rekord. Drugo mesto je osvojil aktualni svetovni prvak Justin Gatlin (9,87). Poleg Colemana je najboljše dosežke leta uspelo postaviti tudi Benjaminu Raiju iz Antigve na 400 m ovire (47,16), v teku na eno miljo Kenijcu Timothyju Cheruiyotu (3:50,49), njegovi rojakinji in svetovni rekorderki Beatrice Chepkoech na 3000 m zapreke (8:55,58), na dve milji pa Joshuaju Cheptegeiju iz Ugande (8:07,54).

V suvanju krogle je južnoameriški rekord postavil Brazilec Darlan Romani (22,61 m). Na 100 m je bila med atletinjami najhitrejša Marie-Josee Ta Lou iz Slonokoščene obale (11,02). Na pol stadionskega kroga je bila prva Nigerijka Blessing Okagbare (22,05), v skoku v višino pa Rusinja Marija Lasickiene (2,04 m).

Zmagoslaven povratek Semenye

Semenya na 800 m ni tekla od 3. maja letos, na tej razdalji pa je neporažena od leta 2015. »Če ne bom mogla na svetovnem prvenstvu letos v Katarju teči na 800 m, potem na prvenstvu ne bom nastopila,« je povedala Južnoafričanka.

V začetku prejšnjega meseca je na švicarskem sodišču dobila spor z Mednarodno atletsko zvezo Iaaf glede prisilnega zniževanja ravni testosterona. S to odločitvijo je sodišče začasno izpodbilo odločitev Mednarodnega športnega razsodišča za šport (Cas) v Lozani, ki je dalo prav zvezi Iaaf. Ta je sprejela pravilo, ki določa maksimalno količino testosterona za tekačice na srednje proge.

»Vse to je kot vojna. Ne bom se predala. Če me premagate danes, vas bom jaz jutri. Sem svetovna prvakinja in olimpijska zmagovalka. Dosegla sem vse, kar je bilo možno. Sedaj bijem pravni boj tudi za tiste, ki tega sami ne morejo,« je odločna Semenya.